Epidemiologia clínica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L' Epidemiologia clínica és una disciplina que estudia els determinants de la malaltia en àmbits clínics. Formula prediccions sobre pacients concrets partint del mètode científic i de l'evidència existent. Utilitza mètodes científics sòlids que garanteixin que aquestes prediccions siguin exactes. Representa una base sòlida per a la presa de decisions clíniques, i permet deixar de banda pràctiques basades exclusivament en l'experiència que podrien fins i tot, resultar perjudicials pels pacients.

Es tracta d'una disciplina bàsica i recent en la formació del metge, i les disciplines afins al camp de la salut humana. El seu camp engloba estudis de diagnòstic, tractament i pronòstic d'un pacient amb una condició concreta.

Es basa en el coneixement i aplicació correcta dels instruments metodològics de l'epidemiologia, la bioestadística, les bases bibliogràfiques i la probabilitat per a reduir la variabilitat i la incertesa mèdica durant l'exercici de la medicina. Recolza la medicina basada en l'evidencia amb l'objectiu d'orientar el metge en la assistència i la cura dels pacients mitjançant l'aplicació del coneixement científic disponible.

Bibliografia[modifica]

  • Sackett DL, Haynes RB, Guyatt GH, Tugwell P. Epidemiología clínica. Ciencia básica para la medicina clínica. 2ª ed. Madrid: Editorial médica panamericana; 1994.

Enllaços externs[modifica]