Euràsia (partit polític)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEuràsia
(ru) Партия «Евразия» Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaultranacionalisme
colònies de Rússia
conservadorisme social
moviment eurasiàtic
nacionalisme rus
nacional-bolxevisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2002
Governança corporativa
Seu
Format per
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmed.org.ru Modifica el valor a Wikidata

Euràsia (en rus: Евразия) és un partit polític rus. Va ser fundat per l'ideòleg de l'eurasianisme Aleksandr Duguin, abans de la visita de George W. Bush a Moscou, a finals de maig del 2002.[1] Va ser registrat pel Ministeri de Justícia el 21 de juny del 2002.

Malgrat estar oficialment reconegut com a partit polític, la seva participació en processos electorals ha estat escassa, optant per donar suport a les forces polítiques governamentals liderades per Vladímir Putin o Dmitri Medvédev. Compta amb més de 2000 membres i disposa de 50 branques provincials al llarg de tota Rússia.

Es tracta d'un partit de tendència nacional-bolxevic, una de les idees bàsiques que sustenten les seves teories eurasiàtiques és que Moscou, Berlín i París formen un eix geopolític natural. Preveuen un conflicte mundial etern entre els Estats Units d'Amèrica i Rússia, rebutjant l'atlantisme i els valors occidentals,[2] i esperen propiciar una aliança estratègica russa juntament amb els estats europeus i de l'Orient Mitjà, principalment l'Iran.

El partit disposa d'una organització juvenil denominada Unió Juvenil Eurasiàtica, formada l'any 2005.

Referències[modifica]

  1. Kumar, Niraj. Asia in Post-Western Age (en anglès). KW Publishers, 2014. ISBN 9789385714290 [Consulta: 25 desembre 2019]. 
  2. Saunders, Robert A.; Strukov, Vlad. Historical Dictionary of the Russian Federation (en anglès). Scarecrow Press, 2010, p. 173. ISBN 9780810874602 [Consulta: 25 desembre 2019].