Euroregió Alps-Mediterrània

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'Euroregió Alps-Mediterrània (estructura de cooperació transnacional) va ser creada el 10 de juliol de 2007 entre tres regions italianes (Piemont, Ligúria i la Vall d'Aosta) i dos regions franceses (Roine-Alps i Provença-Alps-Costa Blava). Té una superfície de prop de 110.460 km² i més de 17 milions d'habitants. Les ciutats més grans són Torí, Gènova i Aosta en el costat italià i Lió i Marsella en el costat francès. L'actual president és el francès Michel Vauzelle.

Història[modifica]

L'euroregió fou creada arran del protocol del 18 de juliol de 2006, firmat a Villa Gualino, Torí, pels presidents de les regions Piemont, Mercedes Bresso, Vall d'Aosta, Luciano Caveri, Provença-Alps-Costa Blava, Michel Vauzelle, Roine-Alps, Jean-Jack Queyranne i l'assessor de Pianificació territorial i Urbanística de la Ligúria, Carlo Ruggeri. Fou ratificat el 10 d'octubre de 2007 en l'àmbit dels Open Days a Brussel·les.

El març de 2011 entraren a formar part de l'euroregió Còrsega i Sardenya per decisió del Comitè de Direcció les Cambres Euroregionals, reunit a Gènova per la inauguració de la presidència ligur.

El Comitè de Direcció de Cambres Euroregionals ha instituït l'associació sense ànim de lucre Alp Med, que tindrà com a funció tutelar els interessos de les 40 Cambres de Comerç representades

Components[modifica]

Àrees de treball[modifica]

Cada regió membre és responsable d'una àrea de treball:

Enllaços externs[modifica]