Expedició de recerca de Mallory i Irvine

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentExpedició de recerca de Mallory i Irvine
Tipusexpedició científica Modifica el valor a Wikidata
Data1999 Modifica el valor a Wikidata

L'objectiu de l'Expedició de recerca de Mallory i Irvine de 1999 va ser intentar descobrir si George Mallory i Andrew Irvine van ser els primers a arribar al cim de l'Everest en el seu nefast intent entre el 8 i el 9 de juny de 1924.[1] L'expedició va estar organitzada per l'expedició Everest liderada per Eric Simonson i amb l'ajuda de l'investigador Jochen Hemmleb, amb un equip d'escaladors dels EUA, la Gran Bretanya, i Alemanya.

Les investigacions incompletes d'Hemmleb d'anteriors informes d'avistamients i fotografies ha portat a identificar el que ell creia que era la zona en la qual es trobava el cos de Irvine, a certa distància muntanya avall des d'on es va trobar el seu piolet localitzat per Percy Wyn-Harris en l'expedició dirigida per Hugh Ruttledge el 1933. L'equip esperava, particularment, trobar una càmera al cos d'Irvine, si els dos havien arribat a cim, hauria de tenir una foto del cim. A les poques hores de començar la recerca l'1 de maig de 1999, Conrad Anker va trobar un cos a la cara nord, a 8.155 m. Per la seva sorpresa, era el de Mallory, no el d'Irvine.

Referències[modifica]

  1. Breashears, Salkeld. Mallorys Geheimnis. Was geschah am Mount Everest? (en alemany). Steiger, 2000, p. 173-174. ISBN 3896522205. 

Bibliografia[modifica]

  • PETER FIRSTBROOK.Perdidos en el Everest. En busca de Mallory& Irvine.Ed.RBA.Barcelona.2000.

Enllaços externs[modifica]