Vés al contingut

Falcons de la Pàtria

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFalcons de la Pàtria
Şoimii Patriei
lang=ca
Membres de Falcons de la Pàtria en l'any 1983, sota un retrat de N. Ceausescu Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusOrganització
Ideologia políticaMarxisme-Leninisme, Comunisme
País d'origenRomania Romania
Història
Creació1976
Data de dissolució o abolició1989 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Partit políticPartit Comunista Romanès
Afiliació nacionalOrganització de Pioners

Els Falcons de la Pàtria (en romanès, Şoimii Patriei) fou una organització comunista per a infants de 4 a 7 anys de la República Socialista de Romania. L'organització dels falcons de la pàtria va ser creada l'any 1976.

El seu objectiu era el de contribuir a la "educació moral i cívica dels nens en l'esperit de l'humanisme i en l'amor i el respecte a la pàtria, al poble i al Partit Comunista Romanès".

Els Falcons de la Pàtria van dur a terme les seves activitats sota la direcció del Partit i amb l'orientació de l'Organització de Pioners.[1]

Els nens que formaven part de l'organització obstaculitzen en un ambient festiu (incloent l'ús comú de flors, banderes i insígnies), amb presència dels pares, els representants del Partit i els òrgans estatals.

Els seus uniformes eren; per als nens: pantalons blaus (llargs i curts), camisa de color taronja, corbata vermella amb vora tricolor, barret de color blau, mitjons blancs, targeta d'identificació; per a les nenes: faldilla blava, brusa color taronja, mocador vermell amb la borda tricolor, barret blau, mitjons blancs, targeta d'identificació.[2]

Referències[modifica]