Fanny Sallés Utiel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFanny Sallés Utiel
Biografia
Naixement1964 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Terrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorRàdio Terrassa
Sport Modifica el valor a Wikidata

Fanny Sallés Utiel (Terrassa, 1964 - 2022) fou una periodista catalana.

Va estudiar a l'Institut Blanxart de Terrassa, formant-se en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant tota la vida va mantenir una vinculació destacada amb l'esport de la seva ciutat natal. Va treballar a Ràdio Terrassa fins al final de l'emissora, al capdavant de la informació esportiva, com a cap d’Esports. I al llarg de la seva vida va col·laborar amb diferents mitjans de comunicació. Durant molts anys va ser la corresponsal del diari “Sport” a la ciutat. A més, fou la responsable de premsa del Terrassa FC va ser una de les seves grans passions. A més d’informar sobre l’actualitat del club egarenc, posteriorment fou responsable de premsa i, fins i tot, va formar part de la junta directiva. Ha col·laborat amb diferents entitats de la ciutat i de la comarca. En els darrers anys va formar part de l'Associació Esportiva Mitja Marató en l'àrea de comunicació, formant part de l'estructura, o el Matadepera CF. Va treballar molt en el foment del futbol femení a la comarca, en la seva difusió i desenvolupant tasques de tota mena. Ha estat jurat molts anys del certamen Esportista de Terrassa i va col·laborar en l'elaboració del Pla Director de l'Esport, impulsat des de la regidoria d’Esports de l'Ajuntament de Terrassa. Va treballar durant més de 30 anys a la taquilla del Centre Cultural. Una tasca que també li va permetre viure de molt a prop l'activitat cultural de Terrassa. Va formar part de la redacció d'esports de Ràdio Terrassa, on va presentar «Música i Esport» i també va presentar «Terrasa Olímpica» que va heretar de José Luis Fernández Abajo després de la seva mort. Fanny era germana de José María Sallés Utiel, especialista en motor de Terrassa Olímpica.[1][2][3][4]

Referències[modifica]

  1. Cadalso, Josep «Fanny Sallés Utiel (Terrassa, 1964-2022)». Diari de Terrassa, 12-04-2022 [Consulta: 1r agost 2022].
  2. «Fallece a los 57 años la periodista Fanny Sallés i Utiel, ex Ràdio Terrassa». Guia de la Ràdio, 11-04-2022 [Consulta: 1r agost 2022].
  3. Tarrida, Lluïsa «Mor la periodista de Terrassa Fanny Sallés». Món Terrassa, 11-04-2022 [Consulta: 1r agost 2022].
  4. «Mor la periodista terrassenca Fanny Sallés als 57 anys». La Ciutat. Diari Digital, 11-04-2022 [Consulta: 1r agost 2022].