Vés al contingut

Farinera de Sant Lluís

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Farinera de Sant Lluís
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPont de Molins (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCtra. N-II.
Map
 42° 19′ N, 2° 56′ E / 42.31°N,2.93°E / 42.31; 2.93
Bé cultural d'interès local
Data19 abril 2013
Id. IPAC19988 Modifica el valor a Wikidata

La Farinera de Sant Lluís és un edifici industrial modernista protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de Pont de Molins (Alt Empordà).

Descripció[modifica]

És un conjunt de dos edificis un dels quals destaca per la seva alçada i era l'antiga farinera. Aquest edifici és tot de maó i de planta rectangular, amb planta baixa i tres pisos, i amb les obertures d'arc rebaixat ordenades tan vertical com horitzontalment. Unes pilastres separen verticalment les diferents obertures. Les finestres dels dos pisos superiors tenen una decoració ceràmica a sobre de forma romboïdal. La façana principal segueix la mateixa estructura que les laterals, però la testera és esglaonada.

L'altre edifici és de planta baixa i pis amb el paredat de pedra irregular. Les finestres són d'arc rebaixat i rectangulars. Algunes estan emmarcades per carreus i altres per maó. La coberta d'aquest edifici és a dues vessants.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Farinera de Sant Lluís
  • «Farinera de Sant Lluís». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 abril 2012].