Vés al contingut

Fideus prims

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fideus prims
Plat de sopa amb fideus prims d'arròs, típics de Taiwan

Els fideus prims, fideus fins, fideus de cabell d'àngel o cabells d'àngel[1] són un tipus de fideu fet amb blat i sovint amb ou que té forma de fil i curta, de dos o tres centímetres de llarg com a molt.[2] És un dels tipus de pasta tradicionals de la cuina catalana, se solen fer servir per a sopes i brous,[3][4] però també en alguns "arrossos", com per exemple els fideus rossejats.

A Portugal poden reemplaçar també l'arròs a l'arròs amb llet i en alguns indrets de la cuina mediterrània sobretot oriental es poden usar també, fregits, en una mena de pastissets dolços. Per a plats de forquilla però, solem preferir els fideus gruixuts, o fins i tot de vegades els macarrons.

A Itàlia es diuen vermicelli (verms o cucs petits) o vermicelloni. Els fideus xinesos es destrien sobretot en el fet que són molt llargs, com també ho són les tallarines i els espaguetis.[5] També anomenem cabell d'àngel una mena de melmelada que té un aspecte similar, de petits fils prims i curts,[6] i està feta amb carabassa de Siam.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fideus prims
  1. DCVB
  2. «fideus». Cercaterm. TERMCAT, Centre de Terminologia.
  3. Codina i Langlin, Ramon. La Escudella catalana (en castellà). 1ª. Barcelona: Tip. Jaume Jepús, 1881, p. 11. 
  4. Patten, Marguerite. 500 recipes for soups and savouries (en anglès). London: Paul Hamlyn, 1964, p. 96. 
  5. Kill, R. C. (ed.); Turnbull, K. (ed.). Tecnología de la elaboración de pasta y sémola (en castellà). Zaragoza: Acribia, 2004, p. 247. ISBN 8420010316. 
  6. Borrell, J. T.. Guia casolana de melmelades i conserves. Barcelona: Premsa Catalana, 1994, p. 64.