Vés al contingut

Fons Millàs de la UAB

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFons Millàs de la UAB
lang=ca
Fons bibliogràfics de Josep Maria Millàs i Vallicrosa dipositat a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusfons documental Modifica el valor a Wikidata
Història
Localització dels arxius
Governança corporativa
Seu
Propietat deUniversitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata

Lloc webuab.cat… Modifica el valor a Wikidata

El Fons Millàs està format per la biblioteca personal de Josep Maria Millàs i Vallicrosa, pioner de la història de la ciència a Espanya i a Catalunya, augmentada pel seu fill Eduard Millàs i Vendrell (Barcelona, 1937 - Barcelona, 1999), filòleg i historiador de la ciència. També en forma part els seus arxius.[1] El conjunt va ser adquirit pel Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2000 per ampliar la Secció d'Història de les Ciències de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.[2]

Descripció del fons[modifica]

  • unes 1.300 monografies sobre ciència àrab, instruments científics, poesia hebrea medieval, història de l'astronomia i de les matemàtiques i historiografia de la ciència.
  • publicacions periòdiques com Isis i Archives Internationales d'Histoire des Sciences
  • col·lecció, gairebé completa, de les obres de Josep Maria Millàs i Vallicrosa
  • col·lecció de separates
  • material d'arxiu:
  • de Josep Maria Millàs i Vallicrosa: 9 capses de conservació inventariades amb la seva correspondència i documentació professional com notes manuscrites sobre els seus treballs, materials relacionats amb la preparació i participació a congressos, ressenyes, fotografies, retalls de diari i altres. Part del material d'arxiu, dipositat a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia UAB, ha estat digitalitzada i es pot consultar al dipòsit digital de documents de la UAB[3].
  • d'Eduard Millàs i Vendrell: més de 70 carpetes d'anelles pendent d'inventariar i classificar pel Servei d'Arxius de Ciència (SAC). La major part dels documents corresponen a apunts i notes manuscrites sobre textos cabdals de la història de l’astronomia antiga i àrab medieval, la preparació de treballs publicats i, sobretot, l'ensenyament universitari d’aquestes matèries.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]