Vés al contingut

Font de la Puig

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Font de la Puig
Imatge
Dades
TipusFont Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Altitud482 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMassoteres (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMassoteres (Segarra)
Map
 41° 48′ 00″ N, 1° 18′ 36″ E / 41.8001°N,1.31011°E / 41.8001; 1.31011
IPA
IdentificadorIPAC: 35610

Font de la Puig és una font de la vila i municipi de Massoteres (Segarra) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Aquesta font es troba en un espai proper a la carretera que uneix Massoteres i Biosca. Actualment es troba ben arranjada i visitable.

La font està formada per un frontal d'on néixen tres brocs, el central de pedra i més gran, mentre que els dels laterals són un de pedra i l'altre de plom. En aquest frontal de pedra hi ha una inscripció: "FETA DIA 26 MAIG 1851"[1]

Aquesta font es troba adherida al mur que sustenta la terrassa superior, ja que estem en una zona d'horts amb un fort desnivell del terreny.[1]

Ús de la font[modifica]

Al peu de la carretera un plafó indica el lloc on baixa el caminet a la font. Textualment el plafó diu: "La Font de la Puig, d'origen medieval, fou recuperada el 21 de maig de 1851. Consta de tres sortidors, dos dels quals han rajat sempre i el tercer tan sols de forma esporàdica. La bassa de la Puig, situada al costat de la font, servia per emmagatzemar l'aigua que en brollava i distribuir-la a través d'un complex sistema de regs a cadasqún dels 67 horts que havia arribat a alimentar".

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Font de la Puig
  1. 1,0 1,1 «Font de la Puig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2014].