Font del passeig de les Cabres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Font del passeig de les Cabres
Imatge
Dades
TipusFont Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de la Creu - pg. de les Cabres. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.62°E / 41.58; 1.62
IPA
IdentificadorIPAC: 5670

La Font del passeig de les Cabres és una obra del municipi d'Igualada (Anoia). És una part de l'antiga Font de la Princesa construïda el 1852. L'Actual font és un dels pilons/font que tenia l'original que era el que formava la tanca del monument de la Princesa. A la part superior s'hi observa l'escut de l'Igualada. L'aigua surt per la boca d'un lleó fet de ferro igual que tota la columna.[1] Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Història[modifica]

L'Actual Passeig de les Cabres s'inaugurà el 20 de febrer de 1852, coincidint amb el naixement de la Princesa d'Astúries, filla d'Isabel II. Per aquest motiu s'anomenà en un primer moment Passeig de la Princesa. El mateix any de la seva inauguració s'hi instal·là una monumental font amb el bust de la Princesa. Serra i Constantó ens la descriu així: (...) la font de la Princesa com una fita de carretera de gegantines proporcions, tancada per una reixa de ferro en forma d'un quadrat regular amb una font en cada un dels seus angles. Aquesta grossa fita de pedra picada era un dipòsit d'aigües. De les quatre fonts, tres no donaven aigua. Una de les dues cares d'aquell molló, la que donava al Passeig de les Cabres, ostentava al bust de la princesa tallat en pedra".[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Font del passeig de les Cabres
  1. 1,0 1,1 «Font del passeig de les Cabres». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].