Francesc Aguilar i Ricart

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancesc Aguilar i Ricart

Francesc Aguilar i Ricart, (Lleida, 6 d'abril de 1872 − ¿Manila, ca. 1935? (Filipines) fou un organista i compositor català del segle xix.[1]

Biografia[modifica]

Va ingressar de petit a l'escolania del monestir de Montserrat, on va tenir com a mestre el cèlebre pare Manuel Guzmán. Fou un avantatjat organista i compositor d'algunes peces de repertori eclesiàstic, com ara algunes misses i un rosari cantats, especialment després de prendre l'hàbit benedictí al mateix monestir de Montserrat, el 9 de novembre de 1889. Va fer la seva professió simple el 31 de desembre de 1890 i la professió solemne l'1 de gener de 1897, essent ordenat sacerdot el 6 de març de 1898.

Durant un temps va treballar com a organista al monestir de Montserrat i també al santuari de la Mare de Déu del Miracle (Solsonès) i al monestir de Nuestra Señora de Valvanera (La Rioja).

Referències[modifica]

  1. Zaragoza Pascual, Ernesto. «Francisco Aguilar Ricart». Real Academia de la Historia. [Consulta: 18 novembre 2021].

Bibliografia[modifica]

  • Arxiu del Monestir de Montserrat: Llibre de vesticions; Llibre de professions.
  • CARALT, Ambròs M., L'Escolanía de Montserrat. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1955.
  • ZARAGOZA PASCUAL, Ernesto. «Músicos benedictinos españoles (siglo XX)», Revista de Musicología, V/1 (1982), p. 83-110.
  • ZARAGOZA PASCUAL, Ernesto. «Aguilar Ricart, Francisco», Diccionario de la Música Española e Hispanoamericana. Madrid: SGAE, 1999, vol 1, p. 117.