Francesc Serra de Gayeta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancesc Serra de Gayeta

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1909 Modifica el valor a Wikidata
Pollença (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Mort1983 Modifica el valor a Wikidata (73/74 anys)
Pollença (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióhistoriador Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsJoana Serra de Gayeta i Martí Modifica el valor a Wikidata

Francesc Serra de Gayeta i d'Asprer (Pollença, 1909 - 1983) va ser un historiador que va col·laborar en diverses revistes especialitzades.[1]

Biografia[modifica]

Va ser fill de Miquel Serra de Gaieta Bonet i Joana d'Asprer González i descendent per línia directa de Francesc d'Asprer i Talric. Tot i que la seva família estava ben posicionada, la seva formació va ser de caràcter autodidacte. Així i tot, des de ben jove va destacar per la seva vinculació a la realitat social i cultural de Mallorca i, sobretot, de Pollença, ja que va participar activament en la formació d'institucions de caràcter cultural com el Club de Solteros, el Club Pollença Arxivat 2014-09-06 a Wayback Machine., la Societat Arqueològica Lul·liana o l'Obra Cultural Balear.

A partir de finals dels anys 1960, coincidint amb la seva jubilació professional, es dedicà fermament a l'estudi de la història de Pollença, mitjançant el qual en resultà un dels màxims exponents de la recuperació historiogràfica local. Els seus articles varen ser publicats per El Gall Editor a Nova aportació de la història de Pollença l'any 2005. A més també va deixar 29 articles de la mateixa temàtica, a més de tota una sèrie de treballs inèdits. Tots ells estaven centrats en temes de Pollença i abastaven un arc cronològic que anava des del segle xvi fins al xx.

Referències[modifica]