Francesc Serra i Mestres

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancesc Serra i Mestres
Biografia
Naixement1940 Modifica el valor a Wikidata (83/84 anys)
Sabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófísic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Autònoma de Barcelona
Membre de
Institut d'Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
Premis
Medalla Narcís Monturiol (1989)
Oficial de l'Ordre de les Palmes Académiques de la República Francesa (1997)
Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1998)

Francesc Serra i Mestres (Sabadell, 1940) és un físic català.[1]

Biografia[modifica]

Es doctorà en ciències físiques a les universitats de Tolosa de Llenguadoc i Barcelona.[1] Després treballà com a professor d'electrònica a la Universitat Politècnica de Catalunya, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, on actualment és catedràtic emèrit.

Del 1987 a 2008 fou Director del Centre Nacional de Microelectrònica (CSIC) i del 1998 a 2001 fou el primer director de l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1994 és membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i des de 1990 és membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

Ha dut a terme la seva tasca investigadora en el camp de la instrumentació electromèdica a diferents empreses i en la física i la tecnologia dels dispositius electrònics semiconductors. En el terreny dels semiconductors i la microelectrònica, ha treballat en diversos departaments universitaris i en el Centre Nacional de Microelectrònica del CSIC.

El 1989 li fou atorgada la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya i el 1998 el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca. El 1997 també fou nomenat Oficial de l'Orde de la Palmes Acadèmiques de la República Francesa.

El 2011 ha donat suport a les Consultes sobre la independència de Catalunya.[2]

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Excm. Sr. Francesc SERRA i MESTRES». [Consulta: 17 gener 2022].
  2. Blog conscienciacat Arxivat 2011-05-17 a Wayback Machine. mostra els noms d'algunes personalitats que votaren l'u d'abril de 2011 a Barcelona, entre ells el seu.

Enllaços externs[modifica]