Francisco Almenar Quinzá

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancisco Almenar Quinzá
Biografia
Naixement1876 Modifica el valor a Wikidata
València Modifica el valor a Wikidata
Mort1936 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióarquitecte Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Obres destacables

Francisco Almenar Quinzá (València, 1876 - 1936) fou un arquitecte valencià.

Fou un arquitecte al servei de l'Estat que va projectar algunes obres importants de la ciutat de València, entre les quals destaquen el Pavelló per a l'Agricultura i el Pavelló per a la Indústria de l'Exposició Regional que va tenir lloc el 1909 a València. També és autor del Teatre Martí i del Gran Teatre, ambdós desapareguts, de l'Església de Sant Joan i Sant Vicent i de la casa Ernest Ferrer.

Va dirigir les obres de l'Església dels Dominics situada al carrer Ciril Amorós de València, executant el projecte de Joaquín María Arnau Miramón mort abans que l'església es construïra. Va ser nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

Soci del València Club de Futbol, va ser l'arquitecte responsable de la construcció de l'Estadi de Mestalla. El 3 de novembre de 1935 va ser nomenat president del club, substituint a Adolfo Royo, després del mandat provisional, durant un mes, de Lluís Casanova. No obstant això, Almenar va morir quatre mesos després d'accedir al càrrec, el 7 de març de 1936 i Lluís Casanova va assumir, de nou, la presidència del club.


Precedit per:
Adolfo Royo Soriano
President del València CF
Bandera de fantasia blanca i negra combinada amb la bandera del País Valencià

1935–- 1936
Succeït per:
Lluís Casanova