Francisco Cases Andreu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancisco Cases Andreu

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement23 octubre 1944 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Oriola (Baix Segura) Modifica el valor a Wikidata
Bisbe de Canàries
26 novembre 2005 – 6 juliol 2020
← Ramón Echarren YstúrizJosé Mazuelos Pérez →
Bisbe d'Albacete
26 juny 1996 –
← Victorio Oliver Domingo
Bisbe auxiliar
22 febrer 1994 –
Bisbe titular
22 febrer 1994 –
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióPontifícia Universitat Gregoriana Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióbisbe catòlic (1994–), sacerdot catòlic (1968–) Modifica el valor a Wikidata
ConsagracióMario Tagliaferri Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Francisco Cases Andreu (23 d'octubre de 1944, Oriola, Alacant)[1] és un sacerdot catòlic espanyol, bisbe auxiliar d'Oriola-Alacant, bisbe d'Albacete i bisbe de Canàries, successivament.

Trajectòria[modifica]

Fou secretari particular del bisbe d'Oriola-Alacant, Pablo Barrachina y Estevan des del novembre del 1967 fins a l'estiu del 1975. El 1977 obtingué la llicenciatura en teologia a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. El 1982, quan tornà de Roma, fou nomenat professor d'eclesiologia al Teologat Diocesà d'Alacant, alternant-ho amb la tasca de docent amb el càrrec de vicari a l'església parroquial de la Verge del Roser d'Alacant i delegat diocesà de joventut. El 1988 passà a ocupar el càrrec de rector de l'església parroquial de la Immaculada Concepció d'Alacant.

El 1990 fou nomenat vicari episcopal de la zona d'Alacant ciutat, i pocs mesos després rector del Teologat Diocesà.

El 22 de febrer del 1994 fou preconitzat per Joan Pau II com a bisbe titular de Timici[1](Algèria) i designat bisbe auxiliar de la Diòcesi d'Oriola-Alacant, a càrrec llavors de Francisco Álvarez Martínez.

El 10 d'abril del mateix any rebé l'ordenació episcopal a la seva ciutat natal, Oriola, a l'església del col·legi de Sant Domènec. El setembre del 1995, en prendre possessió Francisco Álvarez de la seu primada de Toledo, fou escollit provisionalment com a administrador diocesà per governar la diòcesi d'Oriola-Alacant.

Després d'uns mesos com a bisbe auxiliar de Victorio Oliver, que prengué possessió com a bisbe d'Oriola-Alacant el març del 1996, el 26 de juny del mateix any es feu públic el nomenament de Francisco Cases com a bisbe d'Albacete, on prengué possessió el 31 d'agost del 1996.[1]

A la Conferència Episcopal Espanyola és membre de les comissions episcopals del seminari i universitat de la Doctrina de la Fe.

Bisbe de la diòcesi de Canàries[modifica]

El 26 de novembre de l'any 2005, dia de la dedicació de la Santa Església Catedral Basílica de Canàries, va ser nomenat bisbe de la diòcesi de Canàries[1] (que engloba la província de Las Palmas) pel papa Benet XVI, passant a ocupar el número 68 a la llista dels pastors de la diòcesi de Canàries. El 27 de gener de 2006, va prendre possessió com a bisbe de la catedral de santa Anna.[2]

El 2017 amb motiu de la polèmica desfermada al Carnaval de Las Palmas de Gran Canària per l'actuació d'una Drag Queen disfressada de Mare de Déu i amb una escena que presentava la Crucifixió de Crist i que va resultar guanyador del certamen,[3] el bisbe Francesc Cases Andreu va assegurar que va lamentar més l'actuació de la Drag Queen que l'accident de Spanair de 2008.[4] Aquestes declaracions van desfermar una altra gran polèmica per la qual cosa va haver de demanar perdó als familiars de les víctimes.[5]

Referències[modifica]