Frederica Carlota de Prússia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSa Altesa Reial Modifica el valor a Wikidata
Frederica Carlota de Prússia

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Friederike von Preußen Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(de) Friederike Charlotte Ulrike Katharina von Preußen Modifica el valor a Wikidata
7 maig 1767 Modifica el valor a Wikidata
Potsdam Modifica el valor a Wikidata
Mort6 agost 1820 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Weybridge (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaSurrey Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa de York
Princesa
Duquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia dels Hohenzollern Modifica el valor a Wikidata
CònjugeFrederic del Regne Unit (1791–1820), mort de la persona Modifica el valor a Wikidata
ParesFrederic Guillem II de Prússia Modifica el valor a Wikidata  i Elisabet de Brunsvic-Wolfenbüttel Modifica el valor a Wikidata
GermansFrederic Guillem III de Prússia, Lluís Carles de Prússia, Guillemina de Prússia, Augusta de Prússia, Henri-Charles de Prusse, Guillaume de Prusse, unnamed daughter von Hohenzollern (en) Tradueix, Ulrike Sophie von Berckholzen (en) Tradueix, Christiane Sophie Friederike von Lützenberg (en) Tradueix, Count Alexander von der Mark (en) Tradueix, Marianne von der Mark, Gustav Adolf Ingenheim, Frédéric Guillaume comte de Brandebourg i Julie de Brandebourg Modifica el valor a Wikidata

Frederica Carlota de Prússia, princesa del Regne Unit (Palau de Charlottenburg 1767 - Oatlands Park (Surrey) 1820). Princesa de Prússia amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni en el si de la família reial britànica, esdevenint duquessa de York.

Nascuda al Palau de Charlottenburg el dia 7 de maig de 1767 essent filla del rei Frederic Guillem II de Prússia i de la duquessa Elisabet de Brunsvic-Wolfenbüttel. Frederica Carlota era neta per via paterna del príncep August de Prússia i de la duquessa Lluïsa Amàlia de Brunsvic-Lüneburg; mentre que per via materna ho era del duc Carles I de Brunsvic-Wolfenbüttel i de la princesa Felipa Carlota de Prússia.

El 29 de setembre de l'any 1791 es casà per poders a Berlín i el 24 de novembre a Londres amb el príncep Frederic del Regne Unit, fill del rei Jordi III del Regne Unit i de la duquessa Carlota de Mecklenburg-Strelitz. La parella no tingué descendència.

La parella rebé els títols de duc de York i de duc d'Albany. Arran del seu matrimoni, la parella ducal rebé una calorosa benvinguda a Londres però aviat feren aigües com a parella. Frederic i Frederica Carlota decidiren separar-se i la princesa prussiana s'establia a la finca d'Oatlands Park al comtat de Surrey on morí a l'edat de 53 anys el dia 6 d'agost de 1820.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frederica Carlota de Prússia