Frederick W. Brock

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrederick W. Brock
Biografia
Naixement4 desembre 1899 Modifica el valor a Wikidata
Zúric (Suïssa) Modifica el valor a Wikidata
Mort1r agost 1972 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Stowe (Vermont) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Colúmbia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Staten Island Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióoptometrista Modifica el valor a Wikidata

Frederick W. Brock (Zúric, 4 de desembre de 1899 - Stowe, 1 d'agost de 1972) fou un optometrista i precursor de la teràpia visual, inventor de diversos dispositius de teràpia visual i especialment el cordó de Brock. L'interès de Frederick W. Brock per corregir les deficiències visuals associades a les desviacions de l'ull el condueix a trencar el llarg i estès consens mèdic al voltant de l'esteropsis, segons el qual, la visió binocular no es pot adquirir a l'edat adulta i només resulta possible en edats primerenques. La neurocientífica americana Susan R. Barry[1][2] atribueix a Brock un rol central en el desenvolupament de la pràctica visual que permet als individus adults que presenten una patologia ocular associada a l'estrabisme la recuperació de la visió binocular. El descobriment de Brock representa un canvi de paradigma que posa de manifest la neuroplasticitat del sistema visual de l'adult.

Mètode de treball[modifica]

Frederick Brock va fer moltes contribucions a la teràpia visual, concentrant-se en el diagnòstic i entrenament per a la recuperació de les disfuncions visuals associades a la binocularitat.[3]

Brock proposava als seus pacients un entrenament amb imatges estereoscòpiques. La primera etapa del tractament de Brock consistia en determinar en quin punt els pacients obtenien una visió binocular (en funció del grau de desviació observat). A partir d'aquí, Brock determinava el "punt d'atac" a partir del qual intentava ampliar el camp de les posicions de l'ull en què aquest activava la funció binocular.

Influència[modifica]

Els mètodes de Brock han estat àmpliament estesos a la pràctica de la teràpia visual.

La terapeuta visual Theresa Ruggiero va utilitzar els mètodes de Brock per desenvolupar un model de teràpia visual que permet la recuperació de la estereopsis. La seva teràpia ha estat descrita per Susan Barry, una de les seves pacients. Eduard Puncet, economista, perodista, politic, escriptor i divulgador cientific, va entrevistar Susan Barry a la seva emissio a RTVE "Redes".[4]

Vida personal[modifica]

Nascut a Suïssa l'any 1899, la seva llengua materna és l'alemany si bé tota la seva producció científica és en anglès. Brock emigra als Estats Units l'any 1921 a l'edat de 22 anys. és precisament aquesta emigració que li fa fer una analogia entre l'adaptació a una nova llengua i la transició mental que necessita practicar una persona estràbica per corregir la seva deficiència visual. Ell mateix va experimentar la teràpia visual ja que patia diplopia de manera intermitent. Va exercir la major part de la seva carrera professional a Nova York.

Brock va publicar més que 100 articles, manuals, monografies i notes de lectura.[5]

El premi Frederick W. Brock per a l'excel·lència en Teràpia visual s'atorga en honor seu.

Referències[modifica]

  1. «StereoSue» (en anglès). Susan Barry. [Consulta: 18 març 2022].
  2. Barry, Susan R. Ver en Estéreo (en castellà). Madrid: Sociedad internacional de optometria del desarrollo y del comportamiento, gener de 2012, p. 233. ISBN 9788415226130. 
  3. S. Wittenberg , Agost 1981, p. 663–666.
  4. «Ver el mundo en estereo» (en castellà). RTVE. [Consulta: 18 març 2022].
  5. Susan R. Barry , p. 59–63. Arxivat 2021-09-17 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2021-09-17. [Consulta: 18 març 2022].

Altres publicacions[modifica]