Gemma Fargas Ribas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGemma Fargas Ribas

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1973 Modifica el valor a Wikidata (50/51 anys)
Manresa (Bages) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona
Universitat Politècnica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessora d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Politècnica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Gemma Fargas Ribas (Manresa, 1973) és una química catalana, professora i investigadora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)[1] i directora del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la mateixa universitat.[2]

És doctora en Ciència i Enginyeria dels Materials per la UPC i llicenciada en Química per la Universitat de Barcelona. Dirigeix el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC,[2] i és professora agregada del Departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica del Campus Diagonal-Besòs[1] i investigadora al centre CIEFMA-UPC[3] i al Centre de Recerca en Ciència i Enginyeria Multiescala.

Des de l‘any 2017 fins al febrer de 2019 fou sotsdirectora de Mobilitat, Empresa i Promoció de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) i, anteriorment, durant el període 2015-2017, sotsdirectora de Recerca, Empresa, Transferència i Mobilitat a l’anterior Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB, actualment EEBE).[4] Posteriorment l'any 2021 va ser nomenada vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC per a treballar dins la universitat els objectius de desenvolupament sostenible i també per atraure el talent femení i promoure l'augment de noies que cursin estudis STEAM [5] ja que és una de les prioritats que s'ha marcat la UPC com a universitat igualitària.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Gemma Fargas Ribas». Directori UPC. [Consulta: 31 juliol 2023].
  2. 2,0 2,1 «Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC-sobre nosaltres». [Consulta: 31 juliol 2023].
  3. «CIEFMA - Centre d'Integritat Estructural, Fiabilitat i Micromecànica dels Materials». [Consulta: 31 juliol 2023].
  4. ana.maria.garcia. «Gemma Fargas Ribas nova vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la UPC». [Consulta: 28 juliol 2023].
  5. Vallejo, Olga. «“Cal mostrar a les noies com poden canviar el món amb les professions STEAM”». ARA, 10-10-2020. [Consulta: 28 juliol 2023].

Enllaços externs[modifica]

  • Fargas Ribas, Gemma a FUTUR, Portal de Producció científica de les Investigadores i Investigadors de la UPC