Giovanni Giacometti

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGiovanni Giacometti

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 març 1868 Modifica el valor a Wikidata
Stampa (Suïssa) Modifica el valor a Wikidata
Mort25 juny 1933 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Glion (Suïssa) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióAcadémie Julian Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPintura Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
Activitat1888 Modifica el valor a Wikidata –  1933 Modifica el valor a Wikidata
GènereRetrat Modifica el valor a Wikidata
MovimentImpressionisme Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
CònjugeAnnetta Giacometti (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsAlberto Giacometti, Ottilia Giacometti (en) Tradueix, Diego Giacometti, Bruno Giacometti Modifica el valor a Wikidata
PareAlberto Giacometti (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 42584680 Modifica el valor a Wikidata

Giovanni Giacometti (Stampa, 1868 - 1933), pintor postimpresionista Suís, pare d'Alberto Giacometti. Fill d'Alberto i Caterina Ottilia Santi, des de petit va mostrar bones aptituds per al dibuix. Per això el 1886, amb divuit anys, decideix traslladar-se a Múnic per a iniciar els seus estudis en l'Escola d'Arts Decoratives. Allí coneixerà el que serà el seu gran amic, el pintor fauvista Cuno Amiet.

Posteriorment, i després de conèixer l'impressionisme, viatjarà a França, on continua formant-se en l'Académie Julian per dos anys. El 1891 regressa a Stampa. Les seves inquietuds, no obstant això, no trigaran a empènyer-lo novament a l'aventura. Marxa a Itàlia, on visita Roma i Nàpols. Els seus primers èxits no arriben fins a 1900, quan exposa a Zúric amb Amiet i Holder. El mateix any contreu matrimoni amb Anette. D'aquesta unió naixerà el seu fill Alberto, el 1901, seguit per Diego (1902), Ottilia (1903) i Bruno (1907), sent aquesta la seva etapa de major plenitud, tant en el camp personal com en l'artístic. Entre 1901 i 1912 participa, en la Kunstausstellung (Exposició d'art) de Múnic i en la Kunstlerhaus (Casa dels artistes) de Zúric, així com en una exposició dels pintors del grup Die Brücke a Dresden. En aquests anys té com un dels seus deixebles al pintor argentí Raúl Mazza. Després de la Primera Guerra Mundial, però, la seva carrera artística passarà a ocupar un segon pla.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Giovanni Giacometti