God of War Ragnarök

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
God of War Ragnarök

Publicació
PlayStation 5, PlayStation 4: 9 novembre 2022 (mundial)
Microsoft Windows: 19 setembre 2024 (mundial) Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc d'acció i aventura i hack and slash Modifica el valor a Wikidata
Personatgesculé, Atreus (en) Tradueix, Mímir (en) Tradueix, Freya (en) Tradueix, Brok (en) Tradueix, Sindri (en) Tradueix, Durlin (en) Tradueix, Thor (en) Tradueix, Týr (en) Tradueix, Odin (en) Tradueix i Angrboða (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Descriu l'univers de ficcióunivers God of War Modifica el valor a Wikidata
Llicènciallicència de propietat Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaPlayStation 5, PlayStation 4 i Windows Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
FormatBlu-ray i distribució digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradacontrolador de videojoc, teclat d'ordinador i ratolí Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)SIE Santa Monica Studio i Jetpack Interactive (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorSony Interactive Entertainment (mundial) Modifica el valor a Wikidata
DirectorEric Williams (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductorCory Barlog Modifica el valor a Wikidata
CompositorBear McCreary Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorPlayStation Store, Steam i Epic Games Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
USK
CERO
OFLC
ClassInd
GSRR
restringit

Més informació
Lloc webplaystation.com… (múltiples llengües) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesgod-of-war-ragnarok Modifica el valor a Wikidata
Steam2322010 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt13119450 Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: God of War Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

God of War Ragnarök és un videojoc d'acció i aventura desenvolupat per Santa Monica Studio i publicat per Sony Interactive Entertainment. Va ser llançat a tot el món el 9 de novembre de 2022 per a PlayStation 4 i PlayStation 5, marcant el primer llançament entre generacions de la sèrie God of War. És la novena entrega de la sèrie, la novena cronològicament i la seqüela de God of War del 2018. Basat en la mitologia nòrdica, el joc està ambientat a l'antiga Escandinàvia i compta amb el protagonista de la sèrie Kratos i el seu fill adolescent Atreus. Concloent l'era nòrdica de la sèrie, el joc cobreix el Ragnarök, un esdeveniment escatològic que és central a la mitologia nòrdica i que es va predir que passaria al joc anterior després que Kratos matés el déu aesir Baldur.

El joc és similar a l'anterior lliurament del 2018. Compta amb combats basats en combos, així com elements de trencaclosques i jocs de rol. La jugabilitat s'ha renovat respecte al joc anterior: a més de les armes principals de Kratos, una destral de batalla màgica i les espases dobles amb cadnes, també adquireix una llança màgica i el seu escut s'ha tornat més versàtil. El seu fill Atreus, així com alguns altres personatges, ajuden en combat i es poden controlar de manera passiva. A més, i per primera vegada a la sèrie, hi ha algunes missions de la història on el jugador pren el control total d'Atreus; la seva jugabilitat és similar a la de Kratos, però utilitza el seu arc màgic com a arma. També hi ha més tipus d'enemics i mini-enemics finals que en el joc anterior. Originalment previst per a un llançament el 2021, el joc es va ajornar en part a causa dels problemes de salut de l'actor de Kratos Christopher Judge l'agost de 2019 i, més tard, de l'impacte de la pandèmia de COVID-19 en el desenvolupament.

Ragnarök va obtenir l'aclamació universal de la crítica i va ser elogiat per la seva narració, personatges, imatges, disseny de nivells i millores generals respecte al seu predecessor. Va guanyar el joc de l'any als Titanium Awards i va ser nominada al mateix premi als The Game Awards 2022, on va guanyar Millor narrativa, Millor acció/aventura i Innovació en accessibilitat, entre altres premis i nominacions. El joc va ser un èxit comercial, venent 5,1 milions d'unitats en la seva primera setmana, convertint-se en el joc de primera part més venut de la història de PlayStation.

Enllaços externs[modifica]