Vés al contingut

Gual permanent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióGual permanent

Gual permanent és un grup de música de Palma que va estar en actiu entre els anys 1992 i 1997. Només varen enregistrar un sol EP, autoeditat, amb set cançons: Ella, Tu i allò, Malson, Cançó de l'amor mort, De sa Vida i la que donava nom al treball: Encara no és història. La primera, Ella, va ser la més coneguda perquè va sonar durant uns mesos a l'emisora local de Los 40 principales, de la Cadena Ser. També varen fer aparicions a les dues televisions locals que estaven en funcionament en aquella època: Canal 4 Televisió i Canal 37.

En el temps que estaren en actiu, eren:

  • Jaume Mateu (guitarra solista i cors)
  • Josep Miquel Puigserver (baix, cors i veu)
  • Marc Moyà (bateria i veu)
  • Pere Rado (teclats, piano, guitarra i veu principal)
  • Antoni Jaume Escanellas (guitarra solista, baix -ocasionalment- i veu principal)

Després, a l'any 1997 Pere Rado deixa la formació per centrar-se en el seu altre projecte Nou Romancer, i als pocs mesos ho fa Pep Miquel Puigserver, també membre fundador dels Satellites i The Cicelly Satellites, entre d'altres. En aquell any s'incorpora:

  • Baltasar Cortès (baix i veu principal)

Varen fer desenes de concerts, per tota Mallorca i també per Barcelona. Emmarcats dins l'escena del Rock en Català, varen fer concerts amb els grups de més renom: els mallorquins Fora des Sembrat, Daniel i la Quartet de Banyo Band, Tots Sants, La Fosca, i també els ciutadellencs Ja t'ho diré. S'ha de resaltar especialment els concerts que feren amb Lax'n'Busto, i Gossos.

També varen ser finalistes a la Nit de Rock a Rocafort (Barcelona, Festes de Sant Antoni) de l'any 1994.

Quan es va desfer el grup, Puigserver va seguir la seva carrera amb The Satellites, i fundà l'Estudio Palam Récords. Marc Moyà va passar a ser el bateria de Familia López, Jaume Mateu formà part d'Estranya Ment i Rutina, amb Antoni Jaume Escanellas, i amb Baltasar Cortès, només al primer dels grups. Pere Rado és encara el solista de Nou Romancer.