Vés al contingut

Guennadi Karkov

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGuennadi Karkov
Biografia
Naixement5 desembre 1930 Modifica el valor a Wikidata
Kulebaki (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Mort14 octubre 1994 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Podolsk (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
Altres nomsEl Mongol
Activitat
Ocupaciócriminal
Períodeanys 60, anys 70
Organitzaciócrim organitzat rus

Guennadi Aleksandrovitx Karkov, també conegut com El Mongol, (Kulebaki, 5 de desembre de 1930 - Podolsk, 1994) fou un destacat cap del crim organitzat rus dels anys 60 i 70.[1]

El 1953, als vint-i-cinc anys, ja va ser condemant per robatori i va estar empresonat fins al 1962. En sortir, es dedicà a extorsionar els comerciants del economia submergida de Moscou, que en aquells anys era un negoci pròsper, i per això ha estat considerat com el líder pioner d'un tipus de criminalitat que més tard es generalitzaria en l'hampa rus. Així, se'l considera mestre d'alguns coneguts vor v zakone posteriors com Viatxeslav Ivankov o Otari Kvantrixvili. La seva organització va ser coneguda per una gran crueltat, que emprava el segrest i la tortura com a mitjà per a fer efectives les seves extorsions. Karkov i molt dels seus sequaços van ser detinguts el 1972 en una gran operació policial, i va ser condemant a catorze anys de presó, pena que va complir íntegrament. En soritr en llibertat l'any 1986, tornà a organitzar un grup que operava a l'antic poble de Tushino (ara annexat a Moscou), però es va anar retirant i es va comprar una mansió a França. Va morir el 1994.

Referències[modifica]

  1. Simms, Brayden «How communism gave birth to the world's most vicious mafia» (en anglès). New York Post, 23-06-2018 [Consulta: 26 abril 2020].

Bibliografia[modifica]