Vés al contingut

Henri Duvernoy

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHenri Duvernoy

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Henri Louis Charles Duvernoy Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 novembre 1820 Modifica el valor a Wikidata
París Modifica el valor a Wikidata
Mortgener 1906 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor, pianista, pedagog musical, organista Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata
Família
PareJacques Charles Duvernoy Modifica el valor a Wikidata
GermansCharles-François Duvernoy Modifica el valor a Wikidata
Premis

Musicbrainz: 5fcbe5b2-ebe5-45b0-9c67-127e2d8d8b16 IMSLP: Category:Duvernoy,_Henri_Louis_Charles Modifica el valor a Wikidata

Henri Louis Charles Duvernoy (París, 16 de novembre de 1820 – París, gener de 1906) va ser un organista i professor de cant.

Estudià en el conservatori de la seva ciutat nadiua, en la que hi entrà com a professor efectiu el 1848, tenint al seu càrrec l'ensenyament del solfeig. Va ser organista de diversos temples protestants, i s'ocupà en reformar els salms i cants litúrgics, que s'entonaven en aquells temples, treball en el qual l'ajudà el seu oncle George Khun.

Com a resultat d'aquesta reforma aparegué el llibre Nouveau choix de psaumes et de cantiques harmonises à quatre voix, et composé en partie par M.M. Khun et Duvernpy (París, 1848): una continuació d'aquest fou publicada el 1859 amb col·laboració amb en Duprato.

Amb el seu oncle donà a llum Solfége des chanteurs (París, 1855). També són d'en Duvernoy un Solfege à changement de clefs (1857), obra adoptada per l'Estat, i un altre llibre de solfeig, titulat Solfége artistique (París, 1860).

A més publicà, algunes composicions lleugeres per a piano, instrument el qual dominava a la perfecció, i amb posterioritat, altres obres per l'ensenyament del solfeig.

Referències[modifica]

  • Tom núm. 18 de l'enciclopèdia Espasa.