Henry Dieckhoff

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHenry Cyril Dieckhoff
Biografia
Naixement3 juliol 1869 Modifica el valor a Wikidata
Moscou (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 agost 1950 Modifica el valor a Wikidata (81 anys)
Fort August (Escòcia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Nacionalitatrussa
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessor i lingüista

El pare Henry Cyril Dieckhoff (rus Генрих Кирилл Дикхофф) (1869-1950) fou un sacerdot i lingüista rus.[1] Va néixer a Moscou, fill d'un predicador luterà, però passà bona part de la seva joventut a Alemanya, ja que la seva mare era catòlica i li era impossible continuar vivint a Rússia.[2] Va estudiar a Berlín i va rebre l'orde sacerdotal sense permís de les autoritats russes, raó per la qual hagué de marxar cap a Anglaterra i Escòcia on va ser ben rebut com a germà de l'abadia de Fort Augustus en 1891.[2] Sis anys més tard, el 1897,va guanyar el sacerdoci.[2]

Abadia de Fort Augustus

Va aprendre gaèlic escocès, va fer la investigació detallada en el dialecte de Glengarry i publicà un diccionari dels dialectes, A Pronouncing Dictionary of Scottish Gaelic.[3] El seu diccionari era inusual per a l'època, ja que incloïa informació detallada de la pronunciació no només de la citacions sinó també les formes conjugades de les entrades.

Referències[modifica]

  1. «Abbey Monks». Fort Augustus Abbey Alumni Association. Arxivat de l'original el 10 de novembre 2013. [Consulta: 10 novembre 2013].
  2. 2,0 2,1 2,2 Boy from Moscow on Catholic Herald 11 August 1950
  3. Dieckhoff, H. A Pronouncing Dictionary of Scottish Gaelic (1932)