Henry Kolm

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHenry Kolm
Biografia
Naixement9 setembre 1924 Modifica el valor a Wikidata
Mort29 juliol 2010 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Concord (Nou Hampshire) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófísic Modifica el valor a Wikidata

Henry Kolm (9 de setembre de 1924 - Concord, 29 de juliol de 2010) era un físic americà associat amb la Massachusetts Institute of Technology (MIT) durant molts anys, amb àmplia experiència en imants d'alta potència i camps magnètics forts.[1]

Científic sènior a la MIT[modifica]

Henry Kolm era un soci durant molt de temps de Francis Bitter National Magnet Laboratory. Com a tal, el seu objectiu era la creació i aplicació de camps magnètics elevats. També ha treballat en la levitació magnètica per a aplicacions de transport i en diversos conceptes de llançament espacial electromagnètics, inclòs la Mass Driver 1 de la MIT (1976–77), continuant en la dècada de 1980.

Amb els anys, va treballar amb Francis Bitter, Gerard K. O'Neill, i Eric Drexler, entre altres.

Comentari pel que fa als mètodes d'interrogació[modifica]

En una columna d'opinió, Frank Rich[2] cita a Kolm on diu, "Tenim més informació d'un general alemany amb una partida d'escacs o tennis de taula que en l'actualitat, amb la seva tortura", en relatar la seva experiència interrogant coronel Rudolf Hess, conseller militar personal de Hitler (no confondre amb Rudolf Hess, lloctinent de Hitler)[3] sobre un tauler d'escacs.

Referències[modifica]

  1. «Henry H. Kolm» (en anglès). Legacy.com. [Consulta: 4 juliol 2022].
  2. Frank Rich. The 'Good Germans' Among Us. New York Times, 14 d'octubre de 2007. 
  3. Personal communication, to WWheaton from H. Kolm.

Bibliografia[modifica]

  • Henry H. Kolm; Richard D. Thornton (Octubre 1973). Henry H. Kolm; Richard D. Thornton «Electromagnetic Flight». Scientific American. Springer Nature, 229, 4, octubre 1973, pàg. 17–25.
  • (Henry H. Kolm; Richard D. Thornton «Electromagnetic Flight». Scientific American. Springer Nature, 229, 4, octubre 1973, pàg. 17–25.)

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]