Henry Lee Lucas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHenry Lee Lucas
Biografia
Naixement23 agost 1936 Modifica el valor a Wikidata
Blacksburg (Virgínia) Modifica el valor a Wikidata
Mort12 març 2001 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Huntsville (Texas) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Insuficiència cardíaca Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaCaptain Joe Byrd Cemetery (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCristianisme ortodox Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócriminal, violador, assassí, assassí en sèrie Modifica el valor a Wikidata
Altres
Condemnat perassassinat Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 20992 Modifica el valor a Wikidata

Henry Lee Lucas (August 23, 1936 – March 12, 2001) era un assassí en sèrie els delictes del qual van anar de 1960 a 1983. Va ser condemnat d'assassinar onze persones i condemnat a mort per l'assassinat de Debra Jackson, tot i que la seva condemna va ser canviada a cadena perpètua el 1998. Lucas va arribar a l'infàmia després de confessar més de 600 assassinats mentre era a presó als Texas Rangers i altres cossos policials.[1]

Una investigació per part del Times-Herald de Dallas va desacreditar moltes de les confessions d'assassinat de Lucas i va resultar en una investigació per part de l'advocat general de Texas. La investigació va concloure que Lucas era un fabulista que havia confessat falsament. Lucas mateix va corregir i dir que les confessions eren un engany.[2]

El cas de Lucas va servir per entrar en una re-avaluació de les tècniques policials i conscienciació més gran de les confessions falses. Els detectius no van considerar que els privilegis – sopars de bistec, batuts de maduixa, televisió a la cel·la – que van concedir per les "entrevistes" de confessió incitarien més confessions. Els detectius també van permetre que Lucas veiés els arxius dels casos per a "refrescar la seva memòria," donant-li accés a coneixement que només qui hagués comés el crim sabria. La policia tampoc va enregistrar les seves entrevistes, fent impossible de saber amb seguretat quants entrevistadors varen donar informació accidentalment a Lucas.

Va morir d'insuficiència cardíaca el 2001.[3]

Referències[modifica]

  1. Bruney, Gabrielle «La historia de Henry Lee Lucas: de ser el asesino en serie más prolífico a convertirse en un mentiroso compulsivo». Esquire, 14-12-2019 [Consulta: 4 abril 2021].
  2. Amnistia Internacional. «Estados Unidos de América - La pena de muerte en Texas: Injusticia letal» (PDF) p. 17, març 1998. [Consulta: 4 abril 2021].
  3. «Muere en prisión Henry Lee Lucas, el mayor asesino múltiple de EEUU». El Mundo, 14-03-2001 [Consulta: 4 abril 2021].