Herodes de Palmira

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHerodes de Palmira

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle III Modifica el valor a Wikidata
Mort267 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Homs Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortHomicidi Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómonarca Modifica el valor a Wikidata
PeríodeAlt Imperi Romà Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPríncep Modifica el valor a Wikidata
ParesOdenat Modifica el valor a Wikidata  i valor desconegut Modifica el valor a Wikidata
GermansVabalat i Hairan II Modifica el valor a Wikidata

Septimi Herodià (llatí: Septimius Herodianus), també conegut com a Herodes de Palmira o Hairan I (per distingir-lo del seu germanastre Hairan II), va ser un príncep de Palmira, fill d'Odenat i la seva primera esposa, de nom desconegut.

Va ser escollit pel seu pare com a successor i nomenat «rei de reis» pel seu pare segurament l'any 263, després d'haver derrotat un exèrcit persa. El noi és descrit a la Historia Augusta com el més efeminat dels homes, amb tots els vicis i luxes de l'Orient, que el seu pare li permetia.[1]

Zenòbia, la segona esposa d'Odenat, no volia que aquest noi heretés el principat i sembla que es va posar d'acord amb un cosí del seu marit, Meoni, que va matar el sobirà i probablement també a Herodes, el 267. Alguns comentaristes diuen que l'assassinat va ser instigat per l'emperador Gal·liè, temorós que Odenat adquirís massa poder.[2]

Referències[modifica]

  1. Stoneman, Richard. Palmyra and its empire. Michigan: The University of Michigan Press, 1994, p. 114-118. ISBN 0472083155. 
  2. Southern, Pat. Empress Zenobia: Palmyra's Rebel Queen. London; New York: Hambledon Continuum, 2008, p. 8-10. ISBN 9781847250346.