Inetkaes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaInetkaes

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle XXVII aC Modifica el valor a Wikidata
Regne Antic d'Egipte Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XXVII aC Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincesa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia III d'Egipte Modifica el valor a Wikidata
ParesDjoser Modifica el valor a Wikidata  i Hetephernebti Modifica el valor a Wikidata

Initkaes (Jnj n.t k3=s, "portadora del seu Ka")[1] va ser una princesa egípcia de la III Dinastia. Era filla del rei Djoser i de la reina Hetephernebti, i neta del rei Khasekhemui i Nimaathap.[2]

Inetkaes
en jeroglífic
inin
t
k
s

Portava el títol de "Filla del Rei" i se la representa sistemàticament amb el rei Djoser i la reina Hetephernebti, garantint-ne així la filiació. Un fragment d’un relleu situat a Heliòpolis (avui al Museu de Torí) la mostra en companyia dels seus pares i la seva germana,[3] una princesa el nom de la qual està molt malmès i que Ann Macy Roth ha reconstituït com a Niânkh-Hathor.

Al complex funerari de Djoser, a Saqqarah, s'hi van trobar fragments d’esteles que també portaven el seu nom i que la mostraven en companyia de la seva mare.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Dodson, Aidan; Hilton, Dyan. The Complete Royal Families of Ancient Egypt (en anglès). Thames & Hudson, 2004. ISBN 0-500-05128-3. 
  • Mallaby Firth, Cecil; Lauer, Jean-Philippe; Quibell, James Edward «Maṣlaḥat al-Āthār: Excavations at Saqqara: the Step pyramid». Imprerie de l'Institut français d'archéologie oriental, 1, 1935.