Jorge María Ribero-Meneses Lázaro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJorge María Ribero-Meneses Lázaro

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 maig 1945 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Valladolid (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor Modifica el valor a Wikidata

Jorge María Ribero-Meneses Lázaro (Valladolid, 17 de maig de 1945) és un escriptor espanyol. Es presenta com a filòleg i prehistoriador, però les seves teories no són acceptades per la comunitat científica ni s'emmarquen en els mètodes acceptats en la lingüística ni la història.[1][2][3]

Si bé no tenen cap base científica, les seves suposades descobertes han tingut un gran ressò. Algunes de les seves teories són que el basc és la font de totes les llengües del món; que la humanitat es va originar al mar Cantàbric i tots els mamífers venen dels castors;[4] que el castellà ve del basc i no del llatí,[5] i que el nom Europa ve del nom Ebre, entre moltes altres.

Referències[modifica]

  1. (castellà) Luis Alfonso Gámez (El Correo egunkariko zientzia kazetaria): «ETB califica de "hipótesis científica" que procedemos de anfibios y estamos emparentados con las sirenas», Magonia bloga, 2010-07-28.
  2. Ricardo Gómez (Euskal Filologian doktorea, EHUko Unibertsitate Eskolako irakasle titularra, Monumenta Linguae Vasconum ikerketa taldeko kidea): «Quosque tandem... (II): Ribero-Meneses», FiloBlogia bloga, 2006-10-11. «Xelebreak» atalean sailkatuak ditu Ribero-Menesesen teoriak.
  3. Urtzi Reguero: «Euskara gazteleraren ama?», Iritzi-muinetik, 2009-02-04.
  4. «ETB califica de "hipótesis científica" que procedemos de anfibios y estamos emparentados con las sirenas « magonia « Blogs El Correo», 26-11-2010. [Consulta: 31 maig 2024].
  5. Ibargutxi, Felix. ««Quieren arruinar a los filólogos españoles que investigan los orígenes del euskera»» (en castellà), 09-10-2007. [Consulta: 31 maig 2024].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jorge María Ribero-Meneses Lázaro