José Rodríguez Mourelo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosé Rodríguez Mourelo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1857 Modifica el valor a Wikidata
Lugo (Galícia) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 novembre 1932 Modifica el valor a Wikidata (74/75 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Diputat al Congrés dels Diputats
25 gener 1930 – 15 febrer 1930
Membre de l'Assemblea Nacional Consultiva
25 gener 1930 – 15 febrer 1930 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Santiago de Compostel·la
Activitat
OcupacióQuímica
Membre de
Família
PareAntonio Rodríguez Pérez Modifica el valor a Wikidata

José Rodríguez Mourelo (Lugo, 24 de febrer de 1857 - Madrid, 22 de novembre de 1932) va ser un químic gallec, acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals.

Era fill d'Antonio Rodríguez Pérez, alcalde de Lugo. Va estudiar a les universitats de Santiago i Madrid, i amplià estudis a Ginebra i París. Va ser professor de Química de l'Escola d'Arts i Indústries de Madrid, bibliotecari de l'Ateneo de Madrid i conseller d'Agricultura.[1] Va col·laborar en publicacions periòdiques com El Imparcial (1902), Heraldo de Madrid (1902), La Ilustración Española (1897-), Revista Contemporánea (1897-), Mundo Naval Ilustrado (1898-), La Lectura o La España Moderna.[1]

Va ser nomenat acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals[1] el 1902, arribant a ser president de la Secció de Física i Química. Va ser també membre de diferents societats com la Reial Societat de Física i Història Natural de Ginebra o la Comissió Internacional de les Taules Físico-Químiques, a més de conseller d'instrucció pública. Va estar casat amb l'escriptora Fanny Garrido.

Obres[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Aquest article és una obra derivada d' Ensayo de un catálogo de periodistas españoles del siglo XIX, una obra de Manuel Ossorio y Bernard publicada a Espanya en 1903, disponible sense restriccions conegudes de dret d'autor. Aquesta obra derivada es troba disponible sota les llicències GNU Free Documentation License i Creative Commons Atribución-CompartirIgual 3.0 Unported.


Premis i fites
Precedit per:
Ricardo Becerro de Bengoa

Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències
Medalla 1

1902-1932
Succeït per:
Enric Moles i Ormella