Josep Bau Burguet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Bau Burguet

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 abril 1867 Modifica el valor a Wikidata
província de València (País Valencià) Modifica el valor a Wikidata
Mort22 novembre 1932 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot catòlic Modifica el valor a Wikidata
Enaltiment

Josep Bau Burguet (Alqueria de Burguet, València, 20 d'abril de 1867València, 22 de novembre de 1932) va ser un sacerdot catòlic de la diòcesi de València. Va ser declarat venerable pel Papa Francesc el 2 de desembre de 2016 i el seu procés de beatificació continua.

Biografia[modifica]

Va néixer a l'Alqueria de Burguet, molt a prop de la ciutat de València. Va cursar els seus estudis teològics al seminari i al Col·legi Major-Seminari de la Presentació de la Benaventurada Mare de Déu al Temple i Sant Tomàs de Villanueva de València. Fou ordenat sacerdot el 19 de desembre de 1891.

Va ser, successivament: vicari de l'Església de la Puríssima Concepció de Segart i de l'Església de Santa Mònica de València, rector de l'Església de l'Assumpció i Santa Bàrbera de Massarrojos, rector del Col·legi Major-Seminari de la Presentació de la Benaventurada Mare de Déu al Temple i Sant Tomàs de Villanueva, capellà de les Agustines Recol·lectes de Benicalap i capellà ecònom de l'Església de Sant Miquel i Sant Sebastià de València. També va ser director de les Religioses Operàries Doctrineres d'Alacuás i primer president de la Unió Apostòlica del Clergat de València.

La tarda del 21 de novembre de 1932, festa de la presentació de Maria al temple, titular del Col·legi Major-Seminari, li fou administrat el sant viàtic i l'extremunció, per petició pròpia. Va morir l'endemà, 22 de novembre de 1932 al Carrer Museu de la ciutat de València. Va rebre sepultura al cementeri de Massarrojos, i l'1 de maig de 1955 les seves restes mortals van ser traslladades a l'Església de l'Assumpció i Santa Bàrbera de Massarrojos.

Obres[modifica]

  • Explicacions catequísticas a la Santa Missa. València: A. López, [1920?].
  • Flores del clergat secular. València: Centre Valentí de la Unió Apostòlica, 1918-1928.
  • Gojos a Sant Tomàs de Villanueva: fundador del Col·legi Major de la Presentació de València. València: Col·legi Major-Seminari de Sant Tomàs de Villanueva, [1999].
  • Llibret de gojos. València: Tipografia Moderna, 1920-1926.
  • Ofici brevíssim de Ntra. Sra. dels Desemparats. València: Impremta Hijo de F. Vives Mora, 1924.
  • Piadós triduo en honor de Sant Martín, Bisbe de Tours: titular del seu Real i Parroquial Església de València. València: Imp. J. Nácher, 1957.
  • Visites a la Mare de Déu dels Desemparats: llibre dedicat a la seva cort d'honor. València: Impremta Hijo de F. Vives Mora, 1924.

Bibliografia[modifica]

  • Alba, José. José Bau Burguet: apuntes biográficos y testimoniales. Valencia: Edicep, 2007.
  • Comes Doménech, Juan. Semblanzas de un cura ejemplar: José Bau y Burguet. Valencia: Edicep, 1991.
  • Dasí Sancho, Salvador. D. José Bau Burguet, unionista humildísimo : fundador y primer presidente del Centro Valentino. Valencia: [s.n.], 1954.
  • Dasí Sancho, Salvador. Semblanza del Siervo de Dios D. José Bau Burguet. Valencia : Colegio Mayor-Seminario de la Presentación y Santo Tomás de Villanueva, [2002].
  • Ibáñez Chilvet, Cipriano. D. José Bau Burguet: sacerdote eucarístico y exclavo de María. Valencia: Ediciones Paulinas, 1952.
  • Teruel Molina, Antonio Jesús. Don José Bau Burguet primer presidente de la UAC en Valencia y la espiritualidad sacerdotal: tesina de licenciatura. Valencia: Facultad de Teología San Vicente Ferrer, 2013.

Enllaços externs[modifica]