Juan Manuel Frutos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJuan Manuel Frutos

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(es) Juan Manuel Frutos Escurra Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 juny 1879 Modifica el valor a Wikidata
Asunción (Paraguai) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 abril 1960 Modifica el valor a Wikidata (80 anys)
Asunción (Paraguai) Modifica el valor a Wikidata
President del Paraguai
3 juny 1948 – 15 agost 1948
← Higinio MorínigoNatalicio González → Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Nacional d'Asunción Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciójurista, jutge, advocat, polític, periodista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1904 Modifica el valor a Wikidata –  1960 Modifica el valor a Wikidata
PartitPartido Colorado Modifica el valor a Wikidata

Juan Manuel Frutos Ezcurra[1] (Asunción, 12 de juny de 1879[1]Asunción, 15 d'abril de 1960[1]) va ser president del Paraguai el 1948.

Els seus pares van ser José Dolores Frutos i Juliana Ezcurra, germana del coronel Juan Antonio Ezcurra, ex-president de la República.

El seu govern[modifica]

L'assemblea legislativa es va reunir i ho va nomenar successor del president Higinio Morínigo, després del seu derrocament arran d'una sospita no declarada que intentaria perllongar el seu mandat amb el suport de les armes. Va assumir la presidència des de la matinada del 3 de juny al 15 d'agost de 1948 data en què va lliurar el poder al seu successor Juan Natalicio González. El seu govern va durar dos mesos i 12 dies.

Durant el seu govern es va declarar el 16 d'agost com a “Dia del Nen Paraguaià”, que ja havia vingut projectant l'historiador i professor don Andrés Aguirre, que en aquells dies era director d'Informacions de la Presidència. El 13 d'agost de 1948 es va crear el Ministeri de Justícia i Treball. Altres obres estan relacionades amb el “Règim legal de la Propietat Intel·lectual”, això va ser abans que regís l'actual llei 94, la modificació de la “Llei Orgànica Municipal Nº 915” I LA Creació de l'“Institut de Cultura Nacional”. Va haver-hi també altres decrets que mereixen ser destacats, entre ells el que nacionalitza els serveis d'electricitat i tramvies i un pel qual s'atorga la condecoració de la “Orde Nacional del Mèrit” al cèlebre filòsof i professor xilè don Enrique Molina.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Juan Manuel Frutos Ezcurra - Edicion Impresa - ABC Color» (en (castellà)). ABC Color. [Consulta: 9 abril 2015].