Lídia Rabassa Areny

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLídia Rabassa Areny
Biografia
Naixement1r març 1965 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Andorra la Vella Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Tolosa-Lo Miralh Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciólingüista, professora d'universitat, acadèmica Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Tolosa-Lo Miralh Modifica el valor a Wikidata
Membre de
ProfessorsJacques Allières i Xavier Ravier Modifica el valor a Wikidata

Lídia Rabassa Areny (Andorra la Vella, Principat d'Andorra, 1 de març de 1965) és una lingüista, professora, investigadora i acadèmica andorrana.

Deixeble de Jacques Allières, Xavier Ravier i Jean-Louis Fossat, investigadors de l'escola de dialectologia de Tolosa, es doctorà a la Universitat de Toulouse-le-Mirail, exerceix com a professora de fonètica, fonologia i sintaxi del francès així com de lingüística i dialectologia romàniques d'aquesta universitat. La seva activitat investigadora s'ha centrat en els parlars catalans d'Andorra, dels quals, en diversos treballs, ha tractat el lèxic, la morfologia, la variació diatòpica, diacrònica i generacional així com la toponímia. Ha realitzat nombroses enquestes dialectals i sociolingüístiques en territori andorrà de cara a la formació d’una fonoteca de les llengües meridionals i ha col·laborat en enquestes complementàries de l'Atles Lingüístic del Domini Català (ALDC), un projecte de l'Institut d'Estudis Catalans. El 1995 va presentar una comunicació sobre la situació del català a Andorra.[1][2]

L'any 2006 va esdevenir membre corresponent per Andorra de l'Institut d'Estudis Catalans.[3][1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Veny i Clar, Joan. IEC. Institut d'Estudis Catalans. Memòria: curs 2005-2006, 2008, pàg. 161 [Consulta: 13 novembre 2023]. 
  2. «L'IEC aprova la incorporació de quinze nous membres». El Butlletí de l'IEC. Institut d'Estudis Catalans, Vol. 83, 03-03-2006 [Consulta: 13 novembre 2023].
  3. «L'andorrana Lídia Rabassa entra a l'Institut d'Estudis Catalans». VilaWeb, 02-03-2006 [Consulta: 13 novembre 2023].