La Quillana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaLa Quillana
Imatge
TipusEstació d'esquí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaLa Llaguna (Conflent) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 30′ N, 2° 06′ E / 42.5°N,2.1°E / 42.5; 2.1
SerraladaPirineus Modifica el valor a Wikidata
Esquí alpí
Remuntador4 Modifica el valor a Wikidata
Telecorda=1  Telesquí=3  Canó de neu=17 Modifica el valor a Wikidata
Superfície2,5
Pistes4 (2,5 km) :  0   0   1   3 

Lloc weblaquillane.fr Modifica el valor a Wikidata
Les pistes de la Quillana

La Quillana és una estació d'esquí de fons situada en el vessant meridional del Coll de la Quillana, collada que separa les conques de la Tet i de l'Aude, dins del terme comunal de la Llaguna, de la comarca del Conflent, però a tocar del límit amb el de Matamala, de la del Capcir.

És a ponent[1] de l'Aeròdrom de Montlluís - la Quillana, en el vessant de llevant del Serrat de Junot.

Presenta uns pendents molt poc pronunciats, per la qual cosa de vegades se l'anomena també altiplà. N'és una prova el fet que compti amb un petit aeròdrom (Aeròdrom de Montlluís - la Quillana). Hi ha un refugi de muntanya.

A la zona hi havia hagut una torre de guaita que formava part d'un sistema defensiu amb les de la Llaguna, Ovança, Fetges (Sautó), Prats de Balaguer (Fontpedrosa) i els Angles, la majoria de les quals són desaparegudes en el present.

Estació d'esquí[modifica]

Al vessant oest (cara est) del coll, en el Bosc Comunal de la Llaguna, s'hi ha instal·lat una petita estació d'esquí alpí, destinada sobretot a principiants. El primer teleesquí hi fou instal·lat el gener del 1971 per Laurent i Ginette Balaguer, la família dels quals continua gestionant-la.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «78 - La Llaguna». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «La Llaguna». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 
  • Montagne Leaders Núm. 191 (setembre 2005) -. Meylan: Montagne Expansion SAS, 2005 -. Bimestral.

Enllaços externs[modifica]