La Vallée (pel·lícula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa Vallée

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióBarbet Schroeder
Protagonistes
GuióBarbet Schroeder
MúsicaPink Floyd
FotografiaNéstor Almendros Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeDenise de Casabianca Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLes films du losange Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorImperia Films
Dades i xifres
País d'origenFrança
Estrena11 juliol 1972
Durada100 min.
Idioma originalfrancès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióPapua Nova Guinea Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0069451 Filmaffinity: 752620 Allocine: 1544 Rottentomatoes: m/la_vallee Letterboxd: the-valley Allmovie: v74189 TCM: 487944 TMDB.org: 63327 Modifica el valor a Wikidata

La Vallée, coneguda també com a Obscured By Clouds [1] és una pel·lícula francesa de 1972 escrita i dirigida per Barbet Schroeder. El repartiment inclou Bulle Ogier com a Viviane, una dona que va en un viatge estrany i accidental d'autodescobriment a través de la selva de Nova Guinea.

Pink Floyd va enregistrar-ne la banda sonora en l'àlbum Obscured by Clouds. Després que l'enregistrament s'hagués acabat, la banda es va barallar amb la companyia de la pel·lícula, el que va portar a la publicació de la banda sonora com a Obscured By Clouds, en lloc de La Vallée. En resposta, la pel·lícula va ser retitulada com a La Vallée (Obscured By Clouds) en el seu llançament.[2]

L'actriu que apareix als crèdits com a "Monique Giraudy" és en realitat un àlies de Miquette Giraudy, una vocalista durant molt de temps i experimentada artista dels sintetitzadors, qui va formar part de la banda de rock progressiu/rock espacial Gong amb la seva parella Steve Hillage, amb qui més tard va formar un grup electrònic anomenat System 7.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Valley (Obscured by Clouds) (1972)» (en anglès). IMDb. [Consulta: 3 juliol 2019].
  2. Mason, Nick. «There Is No Dark Side». A: Inside Out: A Personal History of Pink Floyd. New. Widenfeld & Nicolson, 2004, p. 164. ISBN 0-297-84387-7 [Consulta: 16 desembre 2012]. 

Enllaços externs[modifica]