Laura Soler Azorín

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaIl·lustríssima Senyora Modifica el valor a Wikidata
Laura Soler Azorín
Biografia
Naixement19 març 1980 Modifica el valor a Wikidata (44 anys)
Alacant Modifica el valor a Wikidata
Diputada a les Corts Valencianes
16 maig 2019 –

Circumscripció electoral: Alacant

Regidora de l'Ajuntament d'Alacant
16 juny 2007 – 15 juny 2019
Activitat
Ocupaciópolítica, professora d'universitat, filòloga Modifica el valor a Wikidata

Laura Soler Azorín (Alacant, 1980) és una política i filòloga valenciana, diputada a les Corts Valencianes a la X Legislatura.

Biografia[modifica]

Soler té una discapacitat des de ben jove, una paràlisi cerebral l'obliga a desplaçar-se amb cadira de rodes.[1] És Doctora en Filologia Hispànica per la Universitat d’Alacant i ha treballat en diferents projectes d’accessibilitat (com a Campus Accessible Igualitari de la Universitat d’Alacant), i en projectes internacionals vinculats a la matèria. També ha exercit de docent i investigadora en la Facultat d’Educació en la mateixa universitat.

L'any 2007 accedeix a l'ajuntament d'Alacant pel PSPV i esdevé la primera regidora amb discapacitat a la institució. El 2019 aconsegueix l'acta de diputada a les Corts Valencianes des d'on impulsa la remodelació de l'hemicicle per tal d'adaptar-lo i fer-lo accessible.[2]

Laura Soler a més ha escrit diversos llibres com el Manual de inclusión y diversidad en la empresa (2022)[3] junt amb Jorge Ayala, director del Departament d'Inclusió i Accessibilitat de l'Institut Tecnològic de Monterrey (Mèxic).[4] També dos llibres de converses amb els escriptors Ximo Caturla i Bernat Capó editats per la Universitat d'Alacant.

Referències[modifica]

  1. «Las barreras sociales hacen la discapacidad humana: Laura Soler» (en castellà). [Consulta: 6 juliol 2022].[Enllaç no actiu]
  2. «Las barreras de Les Corts para la primera diputada en silla de ruedas» (en castellà), 28-03-2019. [Consulta: 6 juliol 2022].
  3. «MANUAL DE INCLUSION Y DIVERSIDAD EN LA EMPRESA | JORGE AYALA | Casa del Libro» (en espanyol europeu), 31-03-2022. [Consulta: 6 juliol 2022].
  4. «Comisión especial de estudio sobre discapacidad/diversidad funcional». [Consulta: 6 juliol 2022].