Leah Garcés

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLeah Garcés
Biografia
Naixement18 febrer 1978 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Activitat
Ocupacióactivista pels drets dels animals Modifica el valor a Wikidata

Lloc webleahgarces.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm7021240 Twitter (X): leah_garces Instagram: leahgarces LinkedIn: leahgarces Goodreads book: 18707702.Leah_Garc_s Modifica el valor a Wikidata

Leah Garcés és la presidenta de Mercy For Animals[1] i autora de Grilled: Turning Adversaries into Allies to Change the Chicken Industry,[2] publicat per Bloomsbury USA. Abans de dirigir Mercy For Animals, Garcés va fundar Compassion in World Farming USA,[3] on va exercir de directora executiva i es va associar amb Panera Bread, Chipotle, Perdue Farms i altres empreses alimentàries per adoptar estàndards més alts de benestar animal.

Infància[modifica]

Garcés va néixer a Espanya i es va criar a Orlando, Florida.[3] Es va fer vegetariana als 15 anys.

Carrera[modifica]

Treball amb World Animal Protection[modifica]

Del 2003 al 2010, Garcés va exercir com a directora de campanyes i programes a World Animal Protection a Londres. El seu treball la va portar per tot el món, fent campanya contra les corrides de toros a Espanya, protegint els dofins portats de Fiji per actuar a Mèxic i lluitant contra la cria de bilis d'ós a l'Àsia.

Treball amb Compassion in World Farming[modifica]

Del 2001 al 2003, Garcés va exercir com a directora de campanya internacional de Compassion in World Farming.[4] Va tornar a l'organització el 2011, fundant la seva sucursal nord-americana, Compassion in World Farming USA.

Garcés es va fer coneguda pel seu treball amb els grangers de pollastres denunciants. El 2014, el periodista del New York Times,[5] Nicholas Kristof, va explicar la història de la seva col·laboració amb l'agricultor de pollastres de Carolina del Nord Craig Watts, un contractista de Perdue Farms, que va obrir els seus graners a Garcés per filmar les males condicions del benestar animal. Poc després, la història va ser coberta per WIRED,[6] Vice,[7] el Washington Post,[8] Business Insider,[9] Salon,[10] i altres i va ser objecte d'una pel·lícula documental de Fusion TV.[11] Menys de dos anys després, Perdue Farms[12] es va comprometre amb estàndards més alts de benestar animal.

El 2016, Garcés va col·laborar amb Mike Weaver, aleshores un granger de pollastres per contracte per a Pilgrim's Pride, per a una altra exposició al New York Times[5] de Kristof que revelava pollastres malalts i ferits.

Mentre estava a Compassion in World Farming USA, Garcés també va influir en Chipotle,[13] Trader Joe's,[14] Panera Bread[15] i altres empreses alimentàries per millorar els estàndards de benestar animal a les seves cadenes de subministrament.

Treball amb Mercy For Animals[modifica]

Garcés va esdevenir presidenta de Mercy For Animals[16] l'octubre de 2018.

Activa als Estats Units, Canadà, Brasil, Amèrica Llatina, Índia i Hong Kong, Mercy For Animals treballa per "construir un sistema alimentari compassiu reduint el patiment i acabant amb l'explotació dels animals per a l'alimentació".[17] Mercy For Animals fa campanyes [18] per a lleis més endurides i estàndards més alts de benestar animal a la indústria alimentària, realitza investigacions encobertes en explotacions intensives de cria d'animals i plantes de matança, i treballa amb escoles K-12 per servir més menjars basats en plantes.

L'organització ha treballat amb nombroses celebritats per exposar la crueltat cap als animals i promoure l'alimentació basada en plantes, com Joaquin Phoenix,[19] Bob Barker,[20] Candice Bergen,[21] Daniella Monet,[22] Sarah Jeffery, Felipe Neto,[23][23] i Eugenio Derbez.[24]

En el primer any de Garcés com a presidenta, Mercy For Animals va ajudar a moure més de 50 marques d'aliments[25] per adoptar estàndards de benestar animal més estrictes; va llançar dues investigacions encobertes [26] sobre la indústria càrnia de Mèxic,[27] una investigació [28] sobre la indústria porcina dels Estats Units i diverses investigacions amb drons [29] d'operacions intensives de cria d'animals en nombrosos països; es va associar amb l'estat de Belo Horizonte al Brasil per servir més àpats vegetals a les escoles, afectant 200.000 [30] estudiants; i va ajudar a aprovar la Proposició 12 [31] a Califòrnia, que eliminarà gradualment la venda i producció de carn de porc, ous i vedella d'animals confinats de manera intensiva.

El novembre de 2019, l'organització va llançar el Projecte Transfarmation,[32] que ajuda els agricultors a passar de la cria d'animals al cultiu de plantes.

Llibre Grilled[modifica]

El llibre de Garcés, Grilled: Turning Adversaries into Allies to Change the Chicken Industry,[2] va ser publicat el 3 de setembre de 2019 per Bloomsbury USA. Al llibre,[2] Garcés detalla els seus esforços per reduir el patiment dels animals a la indústria del pollastre treballant amb grangers de pollastre denunciants per exposar condicions inhumanes i amb grans empreses de carn i aliments per establir estàndards més alts de benestar animal.

Grilled va ser avalat [33] pel director general de Whole Foods Market, John Mackey, l'autor de best-sellers del New York Times, AJ Jacobs, la CEO de Patagonia, Rose Marcario, l'autora i periodista de Big Chicken Maryn McKenna, l'actriu i autora Joanna Lumley i el director general del Dr. Bronner, David Bronner. El llibre va rebre crítiques positives a Vox,[34] Civil Eats,[1] The Ezra Klein Show,[35] OZY,[3] i Women You Should Know.[36]

Vida personal[modifica]

Garcés viu a Atlanta, Geòrgia,[37] amb el seu marit i els seus tres fills. Forma part dels consells assessors de Rebellyous Foods [38] i Encompass.[39] També forma part del Dairy Advisory Council de Ben & Jerry's.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Nittle, Nadra. «Americans Eat More Chicken Than Ever. Leah Garcés Is Working to Change the Industry». Civil Eats.
  2. 2,0 2,1 2,2 «Grilled». Bloomsbury. Arxivat de l'original el 2022-10-04. [Consulta: 4 octubre 2022].
  3. 3,0 3,1 3,2 Fouriezos, Nick. «The Vegan Activist Working Across Grocery Aisles for Change». Ozy. Arxivat de l'original el 2022-10-04. [Consulta: 4 octubre 2022].
  4. «Leah Garces’ LinkedIn Page». LinkedIn.
  5. 5,0 5,1 Kristof, Nicholas. «Animal Cruelty or the Price of Dinner». New York Times.
  6. McKenna, Maryn. «Hoping to Change the Industry, a Factory Farmer Opens His Barn Doors». WIRED.
  7. Williams, Wyatt. «Why a North Carolina Chicken Farmer Exposed the Depressing Conditions on His Own Farm». VICE.
  8. Ferdman, Roberto A. «The Not-So-Humane Way ‘Humanely Raised’ Chickens Are Being Raised». Washington Post.
  9. Jacobs, Harrison. «Perdue Farmer Reveals How Bad Life Is for His ‘Humanely Raised’ Chickens». Business Insider.
  10. Rothkopf, Joanna Rothkopf. «Disturbing Video Provides a Glimpse into the Life of a Factory-Farmed Chicken». Salon.
  11. «Cock Fight: Meet the Farmer Blowing the Whistle on Big Chicken». Fusion. Arxivat de l'original el 2021-10-25. [Consulta: 4 octubre 2022].
  12. «What Others Have to Say About Perdue’s Animal Care Commitments». Perdue Farms.[Enllaç no actiu]
  13. «Chipotle Announces Latest Evolution in Animal Welfare Practices». Chipotle.
  14. «Victory for hens! Trader Joe’s goes 100% cage free». Compassion in World Farming.
  15. Small, Sarah. «Panera Bread Makes New Commitment to Animal Welfare Standards». Food Tank.
  16. Starostinetskaya, Anna. «Leah Garcés Becomes First Female President of Mercy For Animals». VegNews.
  17. «Strategic Plan 2019–2021». Mercy For Animals.
  18. «What We Do». Mercy For Animals.
  19. «Watch: Joaquin Phoenix Slams Walmart for Supporting Sickening Cruelty to Pigs». YouTube.
  20. «Cruelty to Baby Calves at Veal Farm in Ohio». YouTube.
  21. Curry, Colleen. «Activists Claim Footage Shows Slaughterhouse Workers 'Tormenting Frightened Animals for Fun'». VICE.
  22. «Actors Condemn McDonald’s for Animal Cruelty in Video from Mercy For Animals». NowThis.
  23. 23,0 23,1 «Instagram Post». Instagram. Arxivat de l'original el 2022-10-04. [Consulta: 4 octubre 2022].
  24. «Eugenio Derbez insta al Senado a actuar tras nuevo video que expone un espantoso abuso animal». YouTube.
  25. «Global Impact Center». Mercy For Animals.
  26. «In Between—the Horrific Reality of Animal Transportation». YouTube.
  27. «Entrevista a Fabiola Balmori. Denuncian maltrato en animales de granja». Milenio.
  28. «Firsts». YouTube.
  29. «Drone Investigations». Mercy For Animals.
  30. Nogueira, Mariana. «Escolas municipais e restaurantes populares de BH terão opções vegetarianas». O Tempo.
  31. Starostinetskaya, Anna. «Animal Welfare Law Proposition 12 Passes in California». VegNews.
  32. Lowrey, Annie. «The Human Cost of Chicken Farming». The Atlantic.
  33. «Grilled by Leah Garcés». Mercy For Animals.
  34. Klein, Ezra. «Battle-Tested Lessons from the Animal Rights Struggle». Vox.
  35. «The Ezra Klein Show, Political Animals (with Leah Garcés)». Google Podcasts.[Enllaç no actiu]
  36. Debakcsy, Dale. «Food’s Bright Future: Leah Garcés and the Long Struggle to Replace Factory Farming». Women You Should Know. Arxivat de l'original el 2022-10-04. [Consulta: 4 octubre 2022].
  37. «Leah Garcés». Decatur Book Festival.[Enllaç no actiu]
  38. «Leah Garcés». Audible.
  39. «Our Team». Encompass. Arxivat de l'original el 2022-04-22. [Consulta: 4 octubre 2022].

Enllaços externs[modifica]