Llista de les ciutats d'Alemanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Mapa general d' Alemanya

Aquesta és una llista completa de les 2.056 ciutats i pobles d' Alemanya (a partir de l'1 de gener de 2024).[1][2] No hi ha distinció entre ciutat i vila a Alemanya; un Stadt és un municipi independent al qual se li ha concedit el dret d'utilitzar aquest títol. En canvi, els municipis alemanys generalment més petits que no utilitzen aquest títol, i per tant no s'inclouen aquí, solen anomenar-se només Gemeinden. Històricament, el títol Stadt estava associat als privilegis de la ciutat, però avui és un mer títol honorífic. El títol pot ser atorgat a un municipi pel seu govern estatal respectiu i, generalment, s'atorga a aquells municipis que han tingut drets de ciutat històrics o han assolit una mida i importància considerables més recentment. Les ciutats de més de 100.000 habitants s'anomenen Großstadt, una noció estadística traduïda de vegades com ciutat, però que no té cap efecte sobre el seu estat administratiu. En aquesta llista, només es donen els noms de les ciutats i pobles. Per a llistes més restringides amb més detalls, vegeu:

Nombre de ciutats i pobles dels estats alemanys:

Contingut
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z

A[modifica]

B[modifica]

C[modifica]

D[modifica]

E[modifica]

F[modifica]

G[modifica]

H[modifica]

I[modifica]

J[modifica]

K[modifica]

L[modifica]

M[modifica]

N[modifica]

O[modifica]

P[modifica]

Q[modifica]

R[modifica]

S[modifica]

T[modifica]

U[modifica]

V[modifica]

W[modifica]

X[modifica]

  • Xanten (Rin del Nord-Westfàlia)

Z[modifica]


Referències[modifica]

  1. Städte (Alle Gemeinden mit Stadtrecht) nach Fläche, Bevölkerung und Bevölkerungsdichte am 31.12.2022, Statistisches Bundesamt, September 2023.
  2. Note: Oberderdingen became a town in November 2023. Berga/Elster became part of the new town Berga-Wünschendorf in January 2024. Am Ettersberg, Buttstädt and Kindelbrück gave up their Stadtrecht in 2019.