Lluís Boixet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLluís Boixet
Biografia
NaixementSegle XIX
Bellpuig, Urgell
Activitat
OcupacióOrganista, mestre d'escola
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata
Instrument destacatorgue

Lluís Boixet (Bellpuig, Urgell, Segle XIX) fou un organista i mestre de minyons. Fou membre de la família dels Boixet.

Activitat[modifica]

Els seus inicis en l'estudi i la pràctica de la música va ser gràcies als germans Josep Ribera i Miró i Cosme Ribera i Miró,[1] tots dos de la població d'Albi de les Garrigues.

Des de l'any 1842, es va dedicar a ser organista a l'església i mestre de minyons a Santa Maria de l'Albi,[2] a les Garrigues. Formava part de la nissaga d'ensenyants de música, dels organistes i també dels mestres d'escola dels quals pertanyien les famílies dels Vilamur, els Planella i la seva família, la dels Boixet.[3]

Imatge de l'església de Santa Maria al centre

Referències[modifica]

  1. Herrera, Ll.M. Cosme Ribera i Miró 1842 - 1928. Ed. Ajuntament de Lleida. Lleida: Col·lecció La Banqueta núm. 28, p.32. 
  2. Lladonosa, J. Història de la Vila de l'Albi i la seva antiga Baronia. Ed. Diputació Provincial de Lleida, 1986, p. 415. 
  3. HERRERA I MIRÓ, Lluís Marc. Música en silenci. Institut d'estudis Ilerdencs. Lleida: Diputació de Lleida, 2012, p. 54. 

Bibliografia[modifica]

  • HERRERA I LLOP, Lluís Marc.Cosme Ribera i Miró 1842-1928. Lleida; Ajuntament de Lleida, 2000 (ISBN 84-89781-35-4).
  • HERRERA I LLOP, LLuís Marc. Música en silenci. Fons musicals dels arxius de Lleida. Lleida: Institut d'Estudis Ilerdencs, 2012.
  • LLADONOSA I PUJOL, J. Història de la Vila de l'Albi i la seva antiga Baronia. Lleida; Diputació Provisonal de Lleida, 1986, 415 pàgines.