Lluís Font de Mora Montesinos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLluís Font de Mora Montesinos
Biografia
Naixement29 abril 1936 Modifica el valor a Wikidata
València Modifica el valor a Wikidata
Mort3 maig 2018 Modifica el valor a Wikidata (82 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Diputat a les Corts Valencianes
1r juliol 1983 – 4 abril 1995
Circumscripció electoral: València

Conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació
28 juny 1983 – 12 juliol 1993
← Manuel Tarancón FandosJosep Maria Coll i Comín →
Nomenat per: Joan Lerma i Blasco
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióenginyer, polític, catedràtic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de València Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Lluís Font de Mora Montesinos (València, 29 d'abril de 1936 - 3 de maig de 2018) fou un enginyer agrònom valencià, conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana del 1983 al 1993.

Biografia[modifica]

Doctor enginyer agrícola, col·laborà i dirigí diversos treballs de concentració agrícola a Conca, en el servei de control de plagues a Irun (Guipúscoa) i València entre d'altres. Accedí per oposició al Servei Oficial de Vigilància i Regulació de les exportacions que fundà el 1934 el seu propi pare. La seua vinculació amb les exportacions agrícoles el portà a ocupar un lloc de conseller comercial a l'ambaixada espanyola a Washington (EUA). És a partir dels anys 70 del segle passat quan comença a dedicar-se a la docència en la Facultat d'Economia de la Universitat de València, però també fou degà del Col·legi Oficial d'Agrònoms i president de la Unió Territorial de Cooperatives del Camp de València.

Trajectòria política[modifica]

Lluís Font de Mora fou conseller d'Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat Valenciana a successius governs del socialista Joan Lerma, encarregant-se de la seua organització durant la primera legislatura democràtica. Fou elegit diputat a les Corts Valencianes com a independent a les llistes del PSPV-PSOE entre 1983 i 1995.

En un primer moment milità al Partit Socialista Popular del País Valencià de Sánchez Ayuso i Aguilera Cerni. Participà en la Junta Democràtica des d'on passarà a militar al PCE i posteriorment s'aproparà al PSOE.

Referències[modifica]