Vés al contingut

Lluís de Cabanyelles i Gallac

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLluís de Cabanyelles i Gallac
Biografia
Naixementsegle XV Modifica el valor a Wikidata
Mort1523 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata

Lluís de Cabanyelles i Gallac (País Valencià, s XV - ?, 17 de gener de 1524[1]) fou governador general de València entre els anys 1503 i 1522.

Fill del també governador general de València, Lluís de Cabanyelles i de Vila-rasa, del que en va ser successor en el càrrec. Era senyor de Benissanó, Alginet i Bolbait.[2]

El 1519, en produir-se els primers incidents de les Germanies a València, va prohibír les reunions de gent, però ell es va mantenir al marge dels esdeveniments per problemes de salut (Carles I li va donar una llicència amb data 11 de maig del 1520 i va fer un viatge a Flandes)[3] fins al 1522, que impedí l'entrada a València dels agermanats comandats per Vicent Peris, en la captura i la mort del qual participà després.

El succeí en el càrrec el seu germà Jeroni de Cabanyelles i Gallac.

Referències[modifica]

  1. Martí Mestre, Joaquim. El Libre de Antiquitats de la Seu de València. Volum 1. Institut Universitari de Filologia Valenciana, 1994, p. 91. ISBN 847826521X. 
  2. «Lluís de Cabanyelles i Gallac». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
  3. Libro quarto de la Crónica de la ínclita y coronada ciudad de Valencia y de su reino, per Rafael Martín de Viciana (Google books)