Los Gremios de Igualada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesLos Gremios de Igualada
Tipusmensual
Fitxa
Data d'inici4 gener 1914
Data de finalitzaciógener 1916
Dades i xifres
TemaComerç i petita indústria
EditorialCentre Gremial
Publicat aIgualada
Números publicats25

Los Gremios de Igualada va ser una publicació mensual editada a Igualada entre els anys 1914 i 1916.

Descripció[modifica]

Portava el subtítol Revista mensual, órgano del Centro Gremial. La redacció i l'administració era al carrer de Sant Jaume, núm. 6 i s'imprimia al taller de Codorniu i Miranda. Tenia vuit pàgines, a dues columnes, amb un format de 19 x 12,5 cm. El primer número va sortir el 4 de gener de 1914 i el darrer, el 25, el gener de 1916.

Continguts[modifica]

Era un periòdic que donava informació de temes socials, comercials i econòmics. Hi havia articles sobre comptabilitat, escoles tècniques i professionals, reunions i assemblees, preus de mercats, descans dominical, decrets, etc.[1] En l'article del primer número titulat “A dónde vamos” deien que la seva finalitat era la dignificación de la clase gremial entenent-la com los que se dedican al pequeño comercio y a la pequeña industria, sobretodo al pensar que, colocados en el centro de la Sociedad, constituyen la verdadera clase media, esa clase desgraciada, condenada, según muchos, a desaparecer entre los embates de la plutocracia, sucesora de la antigua nobleza, y los furiosos ataques del obrerismo.[2] Hi havia pocs articles signats, però algun dels col·laboradors van ser Rosselló i d'A. Costa Camps.

Referències[modifica]

  1. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 240. 
  2. Los Gremios de Igualada, núm. 1, gener 1914.

Localització[modifica]

Enllaços externs[modifica]