Los pazos de Ulloa (sèrie de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióLos pazos de Ulloa
GènereDrama - Història
CreadorGonzalo Suárez
ProductorAndrés Vicente Gómez
Actors
PaísEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua original(castellà)
Canal originalRTVE
Durada dels capítols60 min.
Primer episodi9 de desembre de 1985
Últim episodi30 de desembre de 1985
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis4 Modifica el valor a Wikidata
Premis
TP d'Or 1985 (millor sèrie)
TP d'Or 1985 (millor actriu)
Més informació
IMDB: tt0089787 Filmaffinity: 205638 TMDB.org: 116092 Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Los pazos de Ulloa és una sèrie de televisió basada en la novel·la homònima, publicada en 1886, i en Madre Naturaleza, de l'escriptora Emilia Pardo Bazán. Va ser produïda per Midega Film en col·laboració amb Cia.. Iberoamericana de T.V. per Televisió Espanyola en coproducció amb R.A.I. (Rete 1). Va ser estrenada al primer canal de Televisió Espanyola en 1985 i emesa en altres països com Uruguai o Argentina.[1] El guió el van signar Manuel Gutiérrez Aragón, Gonzalo Suárez i Carmen Rico-Godoy. Va ser rodada a Santiago de Compostel·la, El Espinar, Pazo de Gondomar, Ponteareas, Tui i als Estudis Luis Buñuel de Madrid.

El 29 d'abril de 2009 la sèrie va ser reestrenada a la pàgina web de Ràdio Televisió Espanyola,[2] on es poden veure íntegres tots els capítols i de forma permanent i gratuïta.[3]

Argument[modifica]

Galícia, 1880. Als Pazos de Ulloa, un recòndit i salvatge paratge, on la religió i la bruixeria, les passions i la política, s'entreteixeixen en plena naturalesa, arriba don Julián (José Luis Gómez), un capellà delicat i de sensible puresa que ha estat enviat com a administrador de la hisenda del Marquès. La seva arribada tindrà imprevisibles conseqüències. Don Pedro, marquès d'Ulloa (Omero Antonutti), un senyor feudal empobrit i corrupte, es veu impel·lit a casar-se amb Nucha (Victoria Abril), una senyoreta de la ciutat, cosina seva, per qui l'hostil i cruel ambient dels pazos constituirà un infernal malson. Sabel (Charo López), la criada de perversa bellesa, amb qui el Marquès ha tingut un fill bastard, és la figura oposada a la fràgil Nucha.

Premis[modifica]

TP d'Or 1985

Categoria Persona Resultay
Millor sèrie nacional Guanyadora
Millor actriu Charo López Guanyadora

Fotogramas de Plata 1985

Categoria Persona Resultat
Millor intèrpret de televisió Victoria Abril
José Luis Gómez
Candidata
Candidat

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]