Magatzem i restes del Molí d'oli Gomà

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Magatzem i restes del Molí d'oli Gomà
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme català Modifica el valor a Wikidata
Altitud543 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCervera (Segarra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Catalunya, 61 Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 40′ 16″ N, 1° 16′ 12″ E / 41.67098°N,1.2701°E / 41.67098; 1.2701
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC45781 Modifica el valor a Wikidata

El Magatzem i restes del Molí d'oli Gomà és una obra modernista de Cervera (Segarra) protegida com a Bé Cultural d'Interès Local.

Descripció[modifica]

Situat molt a prop de la N-II, via d'accés i sortida del municipi. Edifici de planta rectangular que en origen tenia la planta allargassada, amb les obertures i els remats de les façanes dels extrems decorades amb maons. Aquesta fisonomía es va perdre amb l'enderrocament de l'any 1998, quan es va iniciar el projecte de construcció d'un bloc de pisos. Es conserva una part de l'edifici original que consta de dos cossos ben diferenciats, un d'un nivell i l'altre de dos. El primer, presenta una porta i un finestral d'amplada decreixent culminat per un arc rebaixat. L'obertura està emmarcada amb maó i en destaca un tester amb la mateixa amplada, de línies rectes i delimitat per pilastrons de maó. Adossat a aquest, s'alça l'altre cos, on s'hi conserva la inscripció Fábrica de aceites. Les obertures estan emmarcades amb maons, tant les d'arc de mig punt que trobem a la planta baixa -porta d'accés i obertures tapiades, com les de llinda plana del pis superior- amb algunes obertures que també estan tapiades. En ambdós casos la coberta és a dues aigües amb carener perpendicular a la façana principal. Al lateral de l'edifici, una reixa alçada respecte el terra, mitjançant un sòcol, delimita el terreny on se situa el molí d'oli i altres dependències de la fàbrica.[1]

Referències[modifica]

  1. «Magatzem i restes del Molí d'oli Gomà». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 31 maig 2021].