Manuel Montesinos Gómiz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaManuel Montesinos Gómiz

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1905 Modifica el valor a Wikidata
Mort1990 Modifica el valor a Wikidata (84/85 anys)
Espanya (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata
  Alcalde d'Alacant
1946 – 1949
  Procurador en Corts
13 de maig de 1949 – 13 de juliol de 1949
Dades personals
FormacióUniversitat Central Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
ConflicteGuerra Civil espanyola Modifica el valor a Wikidata

Manuel Montesinos Gómiz (Alacant, 1905 - 1990) fou un polític alacantí. Net del terrateig i Batlle municipal pel Partit Conservador Manuel Gómiz y Orts descendent de la família Ansaldo; fill del cirurgià de l'Armada Espanyola el valencià Gabriel Montesinos i Donday, condecorat en la Guerra de Cuba i President del "Cercle maurista". A més, pare de Juan Antonio Montesinos García fundador de AP-PP en la Comunitat Valenciana.

Llicenciat en dret, treballà com a lletrat de la Diputació Provincial d'Alacant. En esclatar la guerra civil espanyola inicialment va mantenir-se al seu lloc, però el gener del 1937 s'escapà a la zona sublevada i es va enrolar a l'exèrcit com a capità d'Artilleria.

El 1942 formà part de la gestora municipal d'Alacant, després de l'explosió Armeria El Gato en Alacant (1943) es va formar una comissió pro damnificats de la qual fou secretari doncs era regidor sense “cartera” i advocat; com a representant legal de la seua mare Balbina Gómiz -propietaria de la Casa Ansaldo[1]- va demanar 4.800 pessetes per danys en aixovars domèstics i la Comissió, de la qual era secretari, li va concedir 2.500 ptes; a més de la seua companyia d'assegurances de l'edifici la seua mare va rebre 120.000 ptes. Montesinos va donar 100 pessetes com a particular.[2] El 1945 ingressà al Movimiento Nacional, mercè la qual cosa el 1946 fou nomenat alcalde d'Alacant i procurador en Corts Franquistes, fins que deixà el càrrec el maig de 1949. Poc després sa mare mor i cedí una Casa-Palau de sa familia -el Palauet Gómiz- a l'Estat per pagar els impostos de Successions, en el qual hi va estar la seu de la Delegació d'Hisenda a Alacant i l'Escola de Comerç de la Universitat d'Alacant.

Referències[modifica]

  1. Diari Información article de Diego Poyatos Martinez, president que fou del Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Inmobiliària 30/agost/2001
  2. “Memoria y Cuentas relacionadas con el siniestro ocurrido el día 31/07/1943 en la calle R. Altamira de esta ciudad al producirse incendio con explosiones en la casa nº 30” document públic realitzat per la Comissió Especial Pro Damnificats. Editat per l'àrea de Beneficència i Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant. Gràfiques Garcia Alacant 1944
Càrrecs públics
Precedit per:
Román Bono Marín
Alcalde d'Alacant
Escut d'Alacant

1946 - 1949
Succeït per:
Francisco Alberola Such