Maria Ferrer Arbona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Ferrer Arbona
Biografia
Naixement28 setembre 1777 Modifica el valor a Wikidata
Fornalutx (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 març 1865 Modifica el valor a Wikidata (87 anys)
Palma (Mallorca) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióreligiosa cristiana, pedagoga Modifica el valor a Wikidata

Maria Ferrer Arbona (Fornalutx, 28 de setembre de 1777 - Palma, 5 de març de 1865) va ser un religiosa seglar, pedagoga i a més destacada brodadora de principis del segle xix.

Nascuda en una llar de bons menestrals, juntament amb la seva mare Maria Arbona Mir (Fornalutx 1756 - Palma 1824), vídua de Jaume Ferrer Mas (- 1795), el 1809 ajudà al bisbe de Mallorca Bernat Nadal Crespí a la obertura al carrer de la Pau - on ara es troba la seu de l'Associació ARCA - del primitiu Col·legi de la Puresa per a l'ensenyança i educació de les al·lotes mallorquines. Deu anys més tard l'esmentat col·legi es traslladaria a la barriada de Santa Eulàlia i més concretament pels entorns del Convent de Santa Clara havent-se adquirit un habitatge propietat anteriorment de la Família Desclapers en el carrer aleshores així conegut i que posteriorment s'anomenà carrer de la Puresa. Maria Ferrer Arbona en fou correctora i després de la mort de la seva mare, rectora fins a la que mori als vuitanta-set anys.

Les seves despulles, així com les de la seva mare morta el 1824 es troben soterrades a la Capella que la Congregació de la Puresa - fundada per una de les seves successores la Venerable Mare Alberta Gimenez Adrover - té al carrer de la Puresa de Palma.

En temps del seu rectorat, el 31 d'agost de 1839 el Rei d'Espanya Ferran VII atorgà el títol de "Reial " al Col·legi de la Puresa.