Maria Isern i Ordeig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Isern i Ordeig
Biografia
Naixement23 novembre 1994 Modifica el valor a Wikidata (29 anys)
Vic (Osona) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona
Universitat de Roma La Sapienza Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoetessa Modifica el valor a Wikidata
Premis

Maria Isern i Ordeig (Vic, 23 de novembre de 1994) és una poeta catalana, que exerceix d'investigadora de la literatura i narratives contemporànies.

Formada en Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona i amb un màster en Construcció i Representació d'Identitats Culturals a la Universitat de Roma La Sapienza, ha escrit i publicat articles en l'àmbit dels estudis de gènere, cos i sexualitat, treballant i vivint a Barcelona i, durant menys temps, a Roma. També participa en projectes del món audiovisual i col·labora amb la revista Caràcters. És autora de Sostre de Carn (laBreu edicions, 2017), que és el fruit d'explorar, amb un peu dins i un altre fora de l'acadèmia, la fantasia de l'expansió infinita d'un cos i els plaers de frustrar l'experiment. Aquesta obra va ser guardonada amb el Premi Francesc Garriga de poesia de 2017. Actualment, treballa en una tesi sobre la relació entre l'ull i el forat en les narratives contemporànies.[1][2][3]

Referències[modifica]

  1. «Maria Isern». Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). [Consulta: 19 juliol 2020].
  2. «Maria Isern». Revista Idees. Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya, Núm. 47, 2019 [Consulta: 19 juliol 2020].
  3. Rayó González, Mar «Un ‘sostre de carn' o la intuïció poètica de Maria Isern». Núvol, 02-10-2018 [Consulta: 19 juliol 2020].