Maria Teresa Moret Oliver

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Teresa Moret Oliver
Biografia
Naixement1974 Modifica el valor a Wikidata (49/50 anys)
Mequinensa (província de Saragossa) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófilòloga, professora de català Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Saragossa i Escola Oficial d'Idiomes d'Alcanyís
Membre de
Grup d'Investigació del Català a l'Aragó (GRICAR) i del grup PSYLEX

Twitter (X): moretmaite Modifica el valor a Wikidata

Maria Teresa Moret Oliver (Mequinensa, 1974) és lingüista i doctora en Filologia Hispànica. La seva tesi doctoral, Documentació notarial aragonesa de l'segle XIV escrita en català. Edició i estudi grafemàtic, va estar la primera redactada i defensada en llengua catalana a la Universitat de Saragossa (2010).[1] Des de setembre de 2005 és professora de l'Àrea de Filologia Catalana al Departament de Lingüística General i Hispànica de la Universitat de Saragossa.[2] També es professora de català a l'Escola Oficial d'Idiomes d'Alcanyís.

Forma part del Grup d'Investigació del Català a Aragó (GRICAR) i del grup PSYLEX de la Universitat de Saragossa. Actualment està realitzant diversos treballs relacionats amb la documentació aragonesa redactada en llengua catalana. A més, és col·laboradora habitual de la revista Temps de Franja.[cal citació]

Les seves investigacions se centren en l'estudi de la llengua catalana a Aragó, tant des d'una perspectiva sincrònica com diacrònica.[3] El 2021 fou nomenada membre de l'Acadèmia Aragonesa de la Llengua.[4]

Referències[modifica]

  1. «Una Mequinensana, Maite Moret Oliver va llegir la primera tesi en català a la Universitat de Saragossa.». [Consulta: 23 agost 2021].
  2. «Maria Teresa Moret». Universitat de Saragossa. Arxivat de l'original el 2021-10-06. [Consulta: 23 agost 2021].
  3. «El repte d'investigar sobre la Franja d'Aragó». Institució de les Lletres Catalanes, 2016. [Consulta: 23 agost 2021].
  4. Mequinensadigital. «LA FILÓLOGA MEQUINENZANA MAITE MORET NOMBRADA MIEMBRO DE LA ACADEMIA ARAGONESA DE LA LENGUA» (en castellà), 29-07-2021. [Consulta: 23 agost 2021].

Enllaços externs[modifica]