Maria Teresa de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Teresa de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Maria Theresa von Löwenstein-Wertheim-Rosenberg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement4 gener 1870 Modifica el valor a Wikidata
Roma Modifica el valor a Wikidata
Mort17 gener 1935 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Viena (Àustria) Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolPrincesa Modifica el valor a Wikidata
CònjugeMiquel de Bragança (1893–) Modifica el valor a Wikidata
FillsPrincess Isabel Maria of Braganza, Infanta Maria Benedita of Portugal (en) Tradueix, Mafalda de Bragança (en) Tradueix, Maria Ana de Bragança, Infanta Maria Antonia of Portugal (en) Tradueix, Infanta Filipa of Portugal (en) Tradueix, Duarte Nuno de Bragança, Maria Adelaide de Bragança Modifica el valor a Wikidata
ParesCharles de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg Modifica el valor a Wikidata  i Princess Sophie of Liechtenstein (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansAloys zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg i Princess Anna of Löwenstein-Wertheim-Rosenberg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParentsMiguel de Bragança (en) Tradueix (fillastre)
Francisco José de Bragança (1879-1919) (fillastre)
Maria Teresa de Bragança (fillastra) Modifica el valor a Wikidata

Maria Teresa de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg, duquessa de Bragança (Roma 1870 - Viena 1935). Princesa de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg amb el tractament d'altesa sereníssima. Ostentà, per matrimoni, el títol de duquessa de Bragança i el d'infanta de Portugal amb els tractaments d'altesa reial.

Nascuda a Roma el dia 4 de gener de l'any 1870 essent filla del príncep Carles de Löwestein-Wertheim-Rosenberg i de la princesa Sofia de Liechtenstein. Maria Teresa era neta del príncep Constantí de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg i de la princesa Agnès de Hohenlohe-Lagenburg per via paterna mentre que per línia materna ho era del príncep Alois II de Liechtenstein i de la duquessa Francesca Kinsky von Wchinitz.

El 8 de novembre de 1893 es casà a Kleinheubach amb l'infant Miquel de Bragança, fill del rei Miquel I de Portugal i de la princesa Adelaida de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg. La parella tingué vuit fills:

  • SAR la infanta Maria Antònia de Portugal, nada el 1903 a Viareggio el 1903 i morta a Long Island el 1973. Es casà amb Ashley Chanler el 1934.
  • SAR la infanta Maria Adelaida de Portugal, nada a Saint Jean de Luz el 1912. Es casà amb l'aristòcrata holandès Nicholaas van Uden.

Maria Teresa morí el 17 de gener de 1935 a Viena, set anys després que el seu espòs.